Ga naar de inhoud

Waarom is Dessers ondanks vele goals geen basisspeler? "Hoort bij topclub"

 vr 26 november 2021 08:01
Dessers
Cyriel Dessers deed nog altijd niet genoeg om coach Arne Slot te overtuigen hem een basisplaats te geven.

Cyriel Dessers werd na zijn 2 goals tegen Slavia Praag omgedoopt tot de "Plaag van Praag". Opnieuw een hoofdrol dus voor de Belgische aanvaller, die nu al aan 7 goals in amper 349 minuten voor Feyenoord zit. Coach Arne Slot krijgt dan ook steeds vaker de vraag of Dessers nog altijd geen basisplaats heeft verdiend.

In de pikorde bij Feyenoord moet Cyriel Dessers ondanks zijn vele goals nog altijd Bryan Linssen voorlaten. Het was niet toevallig vanwege een blessure van Linssen dat Dessers tegen Slavia Praag mocht invallen, met het bekende resultaat.

 

"De vraag of Cyriel geen basisplaats verdient, is terecht", zei coach Arne Slot na de 2-2 in Praag. "Maar hij moet concurreren met een spits die ook een basisplaats verdient. Als ik me niet vergis maakte hij (Linssen) er zondag nog twee."

 

"Dit hoort er nu eenmaal bij als je voor een topclub werkt. Als veel spelers het goed doen, moet je als coach ook wel eens een speler die het goed doet op de bank laten. Ik zie bij meer ploegen die hoog staan op de rangschikking spelers op de bank zitten waarvan wij allemaal denken dat ze goed genoeg zijn om te starten."

 

Slot wil wel niets afdoen aan de verdienste van Dessers. "Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken over hoe Cyriel het doet. Het betekent dat Bryan aan de bak moet. En dat doet hij ook."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 2 goals van Cyriel Dessers tegen Slavia Praag

Lees ook: