meest recent

Belgian Cat Antonia Delaere: "Heel gelukkig met Puerto Rico in WK-voorronde"

 di 23 november 2021 13:51
Antonia Delaere was deze maand een van de uitblinksters bij de Belgian Cats in de EK-voorronde.
Antonia Delaere was deze maand een van de uitblinksters bij de Belgian Cats in de EK-voorronde.

De Belgian Cats kennen hun tegenstanders op het WK-kwalificatietoernooi in Washington. Zelfs in een groep met de VS en Rusland moet het WK haalbaar zijn, dankzij "zwak broertje" Puerto Rico. "We hebben al 2 keer met ruim verschil van hen gewonnen", reageert Antonia Delaere na de loting.

Belgian Cats kennen tegenstanders voor WK-kwalificatie: "Heel blij met Puerto Rico"

"Maken goeie kans om ons te plaatsen"

Op het kwalificatietoernooi zijn de Amerikaanse vrouwen als olympisch kampioen al zeker van hun WK-ticket. Dat betekent dat België, Puerto Rico en Rusland om de overige twee tickets in de poule strijden. Als de logica gerespecteerd wordt in februari valt Puerto Rico wellicht uit de boot.

"Ik denk dat we heel gelukkig zijn met Puerto Rico. We hebben hen al 2 keer met ruim verschil geklopt (op het WK 2018 en Tokio 2020, red). Ik denk dat we een goeie kans maken om ons te plaatsen voor het WK", zegt Antonia Delaere aan Sporza.

"Rusland zal fifty-fifty zijn en een beetje afhankelijk van wie in vorm is en hoe snel we als ploeg weer een geheel kunnen vormen. Voor de VS is het afwachten met welk team ze zullen spelen. Sowieso is het een enorme boost om tegen de Amerikanen te kunnen spelen."

Het is leuk om in de Verenigde Staten te kunnen spelen. Dat is toch de droom van elke basketballer.

Antonia Delaere

"Het is ook leuk om in de Verenigde Staten te kunnen spelen, in Washington. Dat is toch de droom van elke basketballer. Ik denk dat de meeste Belgian Cats daarover wel tevreden zijn, ook al zal het aanpassen zijn met de jetlag."

Voor de Belgische vrouwen zal er niet veel tijd zijn om zich voor te bereiden op het kwalificatietoernooi. "Dat klopt, maar we hebben deze maand toch al eens kunnen kennismaken met onze nieuwe coach en weten nu in grote lijnen wat hij verwacht van ons."

"De jongeren hebben nu enkele maanden de tijd om wat meer ervaring op te doen. Ik denk dat we in februari opnieuw een stap verder zullen staan dan deze maand. En het kwalificatietoernooi wordt een kans om als ploeg weer een stap vooruit te zetten."

Delaere: "Toch al 2 keer met mooi verschil gewonnen van Puerto Rico"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: