Ga naar de inhoud

Yana Seel gaat weg bij Astana en versterkt het management van Lotto-Soudal

 do 18 november 2021 15:43

Lotto-Soudal heeft een nieuwe aanwinst gepresenteerd: na 3 jaar verlaat Yana Seel (37) Astana voor de Belgische WorldTour-ploeg. Ze wordt Chief Business Officer onder de hoede van CEO John Lelangue. "Zo blijven we bouwen aan de toekomst van onze ploeg op lange termijn", zegt de patron.

Yana Seel werd geboren in Kazachstan, maar studeerde in België. De voorbije 3 jaar was ze bij Astana Managing Director, nota bene de eerste vrouw die die functie uitoefende in het WorldTour-peloton. 

 

Bij Astana worden na het eerherstel van Aleksandr Vinokoerov enkele verschuivingen doorgevoerd en Seel gaat voor "een nieuwe uitdaging" bij Lotto-Soudal.

 

De omschrijving van haar opdracht: "Chief Business Officer onder de leiding van CEO John Lelangue, een rol die voorheen nog niet werd ingevuld bij het team. In die
managementfunctie zal Seel voornamelijk verantwoordelijk zijn voor Business Development, Marketing, Communicatie en Finance. Dit zowel voor het WorldTour-, dames- en belofteteam van Lotto Soudal."

 

In mensentaal: Seel leidt de gesprekken met sponsors, staat mee in voor de financiële rapportering aan de Raad van Bestuur en bepaalt mee de communicatiestrategie.

 

"Ik ben enorm verheugd dat we Yana Seel bij Lotto-Soudal kunnen verwelkomen”, reageert John Lelangue, CEO bij Lotto Soudal. “Yana bezit drie jaar ervaring als Managing Director binnen een WorldTour-ploeg en haar expertise wordt zonder twijfel een echte meerwaarde voor het team."

 

"We waren op zoek naar versterking op een positie die nog niet werd ingevuld. Zo hebben we de managementfunctie van Chief Business Officer gecreëerd met als doel de ploeg rond de ploeg te versterken.”

 

"De creatie van deze positie zal ons ongetwijfeld in staat stellen efficiënter te werken. Zo kan ik me als CEO focussen op het algemeen management van het project en op onze ‘core-business’: sport en performance. Ik ben ervan overtuigd dat Yana een enorm grote aanwinst is voor de ploeg. Zo blijven we bouwen aan de toekomst van het team op lange termijn.”

Ik volg het team al geruime tijd en voel steeds een enorme passie en warm gevoel als ik aan Lotto-Soudal denk.

Yana Seel

"Eerst en vooral is het voor mij een grote eer om deel uit te maken van een ploeg als Lotto-Soudal", reageert Yana Seel. 

 

"Ik volg het team al geruime tijd en voel steeds een enorme passie  en warm gevoel als ik aan Lotto-Soudal denk. Daarnaast is het één van de oudste wielerploegen in het peloton met een enorme traditie en stabiliteit."

 

"Ook al ben ik geboren in Kazachstan, ik voel me voornamelijk Belgische. Lotto-Soudal voelt dus wat aan als thuiskomen."

 

"Maar tegelijk besef ik dat deel uitmaken van een ploeg met een dergelijke traditie ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ik wil dan ook het beste van mezelf geven bij het team."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk een portret over Yana Seel in Vive le Vélo:

Lees ook: