Ga naar de inhoud

Kamp-Wout van Aert niet onder de indruk: "Dit is niet één maar drie bruggen te ver"

 do 18 november 2021 11:55
Wout van Aert naast zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

Ook Wout van Aert en zijn entourage vernamen vanochtend het nieuws over de zoveelste episode in het geschil met Nick Nuyens. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge is evenwel gerust op een goede afloop: "Dit onderlijnt nog maar eens de kwalijke intenties."

Drie jaar na de breuk met Nick Nuyens blijft de hele zaak Wout van Aert achtervolgen. Door de nieuwe stappen van zijn voormalige ploegbaas moet de renner onder meer een schorsing vrezen.

 

Al maken ze zich in het kamp-WVA geen grote zorgen. "We zijn inhoudelijk niet onder de indruk van wat er gezegd of geschreven is", aldus advocaat Walter Van Steenbrugge.

 

"Waarom zou de UCI moeten tussenkomen? We zijn steeds heel transparant geweest. Alles is gemeld volgens de reglementen - zo is de reden van de contractbreuk uitgelegd. Alles verliep zonder slag of stoot."

Wout zal zich niet uit zijn evenwicht laten brengen. Daar is hij te intelligent en rustig voor.

Walter Van Steenbrugge

"Voor ons is het heel duidelijk wat de intenties zijn en waren", gaat Van Steenbrugge verder. "Namelijk Wout van Aert zoveel mogelijk sportieve en financiële schade toebrengen. Bovendien beroept Nuyens zich op een contractbreuk in het nadeel van zijn ploeg. Maar daar is het laatste nog niet over gezegd. Hij praat een beetje voor zijn beurt, want er is nog een cassatieprocedure hangende."

Van Steenbrugge herhaalt nog maar eens dat Van Aert met een legitieme reden zijn vorige ploeg verliet. " Er lagen feitelijkheden aan de grond van de stopzetting van de overeenkomst. Kwalijke intenties. Stel je voor dat jouw directeur aan een collega vraagt om valse zaken op papier te zetten. Hoe kan je dan nog in die organisatie werken? Zeker in het wielermilieu is zoiets nog delicater, want je moet een sportief directeur voor 100% kunnen vertrouwen."

 

"Dat Nuyens nu nog bijkomende schade wil toebrengen aan Van Aert via de UCI is niet één maar drie bruggen te ver. De renner is in volle voorbereiding op het veldritseizoen. Al zal hij zich niet uit zijn evenwicht laten brengen. Daar is Wout te intelligent en rustig voor."

Lees ook: