Ga naar de inhoud

Cofidis werpt Sander Armée reddingsboei toe

 do 18 november 2021 13:01

Sander Armée haalt opgelucht adem. De 35-jarige Belgische renner blijft volgend jaar in het peloton rondfietsen: Cofidis neemt hem over van het zieltogende Qhubeka. Met Armée is het Franse WorldTour-team voor 2022 compleet.

Door de financiële en sponsorproblemen is een WorldTour-licentie voor het Zuid-Afrikaanse Qhubeka voor volgend seizoen nog steeds twijfelachtig. Heel wat renners kiezen dan ook eieren voor hun geld.

 

Na Dimitri Claeys (Intermarché-Wanty-Gobert) en Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) heeft ook de derde Belg van Qhubeka onderdak gevonden. "Zijn knowhow en ervaring zullen goed van pas komen bij de klassiekers, waar zijn voorkeur naar uitgaat", gaf Cofidis mee.

 

Armée, die van 2014 tot 2020 voor Lotto reed,  tekende voor een jaar: "Ik had al enkele jaren zin om naar Cofidis te gaan. Het is een team dat aan heel wat Belgen de kans gegeven heeft om het beste van zichzelf te geven."

 

Armée telt 3 profzeges: de Heistse Pijl in 2015, een rit in de Vuelta van 2017 en een rit in de Tour du Poitou Charentes in 2020. "Ik rijd alle koersen met de idee om te winnen. Ik houd van harde parcours, vooral de Waalse klassiekers, en ik wil alles geven om mijn kopmannen te helpen en om bij te dragen aan de toekomstige overwinningen van het team."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.