STVV ziet topschutter Suzuki wekenlang uitvallen met spierscheuring

De 25-jarige Japanse aanvaller blesseerde zich dinsdag op training aan zijn hamstrings.

STVV zal het een hele tijd zonder zijn Japanse aanvaller Yuma Suzuki moeten stellen. De 25-jarige liep op training een spierscheuring op in zijn hamstrings en is 4 tot 6 weken out. Dat maakte de club vanmiddag bekend.

Suzuki blesseerde zich al dinsdag. "Tijdens een oefening op de middagtraining voelde Suzuki pijn in zijn linkerbeen", klinkt het in een mededeling. "Na een eerste onderzoek maakte de dokter bekend dat Yuma een spierscheuring in zijn hamstring heeft opgelopen en 4 à 6 weken niet inzetbaar zal zijn."

"Wij, als club, zullen ons uiterste best doen om hem door dit proces heen te helpen om sterker terug te komen. Wij wensen onze nummer 9 een spoedig herstel toe."

Suzuki was vorig seizoen goed voor 17 goals en 4 assists in 35 wedstrijden. In de huidige competitie trof hij nog maar 1 keer raak in 4 matchen. De eerste 6 speeldagen van deze jaargang kwam de Japanse spits niet in actie, omdat hij met transfermuizenissen kampte.