Ga naar de inhoud

BEKIJK: Xandro Meurisse sluit seizoen af met knappe zege in Ronde van Veneto

 wo 13 oktober 2021 16:40

Xandro Meurisse heeft zijn eerste seizoen bij Alpecin-Fenix dan toch nog met een overwinning kunnen beëindigen. In de Ronde van Veneto was hij in een sprint met zijn drieën verrassend sneller dan Matteo Trentin. Meurisse is, na Roger De Vlaeminck, pas de 2e Belgische winnaar van deze Italiaanse najaarskoers.

Terwijl in onze contreien het wielerseizoen al is afgesloten, krijgen ze er in Italië maar geen genoeg van. De Ronde van Veneto bracht de renners over 169 kilometer van Cittadella naar Padua.

 

Op de beklimming van de Roccolo lieten Marc Hirschi en Aleksej Loetsenko het peloton achter. In de afdaling kwam Hirschi ten val en in zijn eentje kon Loetsenko het niet volhouden. Vanuit de achtergrond kwamen verschillende renners aansluiten, waarna sommigen daarvan weer afhaakten.

 

Uiteindelijk kwamen 3 renners bovendrijven: Matteo Trentin, Jhonatan Restrepo en Xandro Meurisse. Het pelotonnetje erachter bleef voortdurend op een paar seconden hangen, maar toch zouden ze daar net te laat komen.

 

Op papier was Meurisse geen partij voor de snellere Trentin, maar die liet zich net als 2 dagen geleden in de Coppa Agostoni (toen door Loetsenko) ringeloren.

 

Voor Xandro Meurisse is het de eerste zege van het jaar, uitgerekend op zijn laatste koersdag. Het is zijn 5e zege uit zijn carrière, na rit- en eindzege in de Ronde van Murcia, een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en de Druivenkoers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Ronde van Veneto (1.1)

1. Xandro Meurisse - 169 km in 3u54'11"
2. Matteo Trentin (Ita) - allen zelfde tijd
3. Alberto Dainese (Ita)

4. Simone Consonni (Ita)
5. Alessandro Covi (Ita)
6. Vincenzo Albanese (Ita)
7. Jhonatan Restrepo (Col)
8. Andrea Pasqualon (Ita)
9. Simone Velasco (Ita)
10. Davide Orrico (Ita)