Barcelona kan voor het eerst dit seizoen rekenen op Agüero

    De Argentijnse vedette, overgekomen van Manchester City, speelde nog geen minuut door blessures.

    Barcelona heeft vanaf nu een extra wapen in de strijd om de wederopstanding: Sergio Agüero maakte gisteren zijn officieuze debuut voor de nummer 9 in Spanje. De Argentijnse spits was een zomeraanwinst, maar speelde nog niet door blessureleed.

    Agüero, de topschutter aller tijden van City, kwam na 10 seizoenen in Manchester eind mei transfervrij over naar Barcelona. Eind juni ging de 33-jarige aanvaller met zijn knie onder het mes, daarna volgde vrijwel meteen een kuitblessure. Een scheur zou hem 10 weken van de velden houden.

    Vanochtend was het dan eindelijk zo ver: zijn debuut voor Barcelona: in een oefenduel achter gesloten deuren tegen derdeklasser Cornella werd het 2-2. Agüero speelde 30 minuten, goed voor een goal. Philippe Coutinho maakte de andere Barcelonese treffer.

    Barcelona ontvangt zondagavond Valencia in Camp Nou, dat voor het eerst in ruim 1,5 jaar weer volledig gevuld mag worden met toeschouwers. Drie dagen later speelt de ploeg van coach Ronald Koeman in de Champions League thuis tegen Dinamo Kiev en daarna staat de "Clasico" tegen Real Madrid op het programma.