Ga naar de inhoud

Bahrain Victorious neemt afscheid van 6 renners, o.a. Poels moet gaan

 ma 11 oktober 2021 12:31
" "
Wout Poels reed 2 jaar voor het team van Dylan Teuns.

Bahrain Victorious neemt afscheid van zes renners. Dat heeft de wielerformatie uit het Midden-Oosten meegedeeld. Onder meer het contract van de 34-jarige Nederlander Wout Poels loopt af en wordt niet verlengd.

Op Twitter neemt Bahrain Victorious afscheid van 6 renners. Naast Poels verlaten ook zijn landgenoot Kevin Inkelaar, de Italiaan Eros Capecchi, Welshman Scott Davies, Oostenrijker Marco Haller en Duitser Marcel Sieberg de ploeg.

"Het was een genoegen, we wensen jullie het allerbeste voor de toekomst", aldus de ploegleiding.

Poels reed 2 jaar voor de WorldTour-ploeg uit Bahrein, waar ook Dylan Teuns voor koerst. De Nederlandse klimmer wist geen overwinning te boeken in die periode. Poels reed dit jaar in de Tour de France lang in de bolletjestrui, maar eindigde in het bergklassement als tweede achter Tour-winnaar Tadej Pogacar.

De Nederlandse klimmer kwam eerder uit voor Vacansoleil, Quick-Step en Team Sky (nu Ineos). Zijn laatste zege was in 2019 een rit in de Dauphiné. Poels is geen veelwinnaar en scoort af en toe in rittenkoersen.

Zijn grootste succes is Luik-Bastenaken-Luik in 2016. Het is nog niet duidelijk waar Poels volgend jaar zal rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.