Ga naar de inhoud

Surprise van chef Enrique: Gavi (17 jaar, 60 dagen) is jongste Spaanse international

 wo 6 oktober 2021 21:13
" "
Barça-youngster Gavi, voluit Pablo Paez Gavira, staat naast Busquets en Koke op het middenveld.

Het gaat Barcelona verre van voor de wind, maar de club levert met Gavi vandaag wel de jongste Spanje-international in de geschiedenis. Gavi, voluit Pablo Paez Gavira, staat op zijn 17 jaar en 60 dagen in de basis voor de halve finale van de Nations League tegen Italië.  

Gavi bevolkt naast Busquets en Koke het Spaanse middenveld. De youngster breekt een 85 jaar oud record. In 1936 was Angel Zubieta Redondo 17 jaar en 284 dagen oud, toen hij voor het eerst de Spaanse trui aantrok tegen Tsjechoslovakije.

 

Op 3 in het lijstje van jongste A-internationals staat het aanvallende talent Ansu Fati, ploegmaat van Gavi bij Barça, die in september 2020 17 jaar en 308 dagen oud was.

 

Bondscoach Luis Enrique geeft Gavi een gouden kans, want de jongeling speelde nog maar 363 minuten in het eerste van Barcelona. Hij profiteert wellicht van de afwezigheid van Morata, Alba, Pedri, Moreno en Olmo.

Lees ook: