Ga naar de inhoud

Branko Strupar, ex-Genk én ex-Zagreb: "Clash der stijlen zal vuurwerk geven"

 do 30 september 2021 11:32
Strupar mag de Genkse fans (eindelijk) nog eens begroeten.

Voor wie zal Branko Strupar vanavond supporteren? Strupar, die zowel voor Genk als voor Dinamo Zagreb speelde, deelt zijn unieke inkijk in beide ploegen. De dubbelspion voorspelt alvast een "spetterende clash der stijlen" in het Europa League-duel straks. 

Genk of Dinamo Zagreb?

 

"Het is zoals kiezen wie mijn favoriete kindje is, dat is onmogelijk", vertelt Branko Strupar voor het Europa League-duel tussen KRC Genk en Dinamo Zagreb.

 

De ex-Genkse aanvaller maakte tussen 1994 en 1998 furore in België met de eerste Genkse landstitel ooit. Hij mocht daarvoor ook de Gouden Schoen en een topschuttersdiploma in ontvangst nemen. 

Ik heb de dagen geteld en ben blij dat ik eindelijk kan terugkeren naar Genk

Branko Strupar

Maar voor het duel tegen Dinamo Zagreb wringt het supportersschoentje toch. Waarom? 

 

De Kroatisch-Belgische ex-voetballer woont en leeft in Zagreb. Daarenboven speelde hij ook zijn allerlaatste seizoen in dienst van de Genkse tegenstander van vanavond.

 

Toch zakte de "neutrale" supporter met een glimlach af naar ons land: “Toen ze tijdens de Europa League-loting "Genk-Dinamo Zagreb" uit het balletje toverden, was ik de gelukkigste man ter wereld. Ik heb de dagen geteld en ben blij dat ik eindelijk kan terugkeren naar Genk."

Rode Duivel Branko Strupar in actie tegen Kroatië.

"Clash der stijlen"

Dinamo Zagreb is al jarenlang een van de vaandeldragers van het Kroatische voetbal. Dat vertaalde zich vorig jaar ook in een knappe Europa League-episode. De Kroatische landskampioen schopte het toen tot de kwartfinale. Al speelt Genk niet tegen diezelfde succesploeg straks, weet Strupar.

 

"Er zijn ondertussen al een zestal van die basisploeg vertrokken, maar vergis u niet: het loopt er nog steeds bomvol kwaliteit. In de ploeg zitten er bijvoorbeeld heel wat Kroatische internationals."

 

"Zo goed als vorig jaar zullen ze wel niet zijn, maar de Kroatische traditieclub is wel nog steeds sterk genoeg om Genk een moeilijke avond te bezorgen. Daar ben ik zeker van."

Die clash der stijlen zal voor vuurwerk zorgen

Branko Strupar

Dubbelspion Strupar voorspelt alleszins "een attractieve wedstrijd" straks. 

 

"Dinamo Zagreb is een ploeg die meester is in het spel vertragen. Met veel technisch vernuft gaan ze het tempo - dat Genk graag aan een tegenstander dicteert - uit de match willen halen."

 

"Die clash der stijlen zal voor vuurwerk zorgen."

Herbekijk het volledige interview met Branko Strupar:

bekijk ook: