Ga naar de inhoud

Oeps, te vroeg! Oostenrijkse ziet licht op geel springen en gaat van start

 wo 22 september 2021 14:45

Bij de gemengde ploegentijdrit gaat het vrouwenteam van start wanneer de 2e van het mannenteam over de streep bolt. Maar hoe weten de rensters wanneer ze exact mogen vertrekken? Wel, als het licht op groen springt. Deze Oostenrijkse was iets te enthousiast en vertrok al bij code geel. 

Renaat Schotte nam er het UCI-reglement bij. "Bij een valse start zijn er 2 sancties mogelijk", stelt de commentator vast. "Bij een valse start van minder dan 3 seconden krijg je 10 seconden tijdstraf. Bij een valse start van meer dan 3 seconden kan je gediskwalificeerd worden."

 

José De Cauwer ziet er geen graten in een zou het foutje met de mantel der liefde bedekken: "Het was een accident de parcours dat het resultaat niet beïnvloedt. De Oostenrijkse ging even surplacen en wachtte netjes op haar ploegmaats."