Ga naar de inhoud
Speelschema groep F
Polen België 1-1
België Albanië 7-0
België Kosovo 7-0
Noorwegen België 4-0
België Armenië 19-0
België Polen 4-0
Albanië België 0-5
Kosovo België 1-6
België Noorwegen 0-1
Armenië België 0-7
Stand groep F
    M W V G PTN
1. Noorwegen 10 9 0 1 28
2. België 10 7 2 1 22
3. Polen 10 6 2 2 20
4. Albanië 10 3 6 1 10
5. Kosovo 10 2 7 1 7
6. Armenië 10 0 10 0 0

Tessa Wullaert pakt morgen 100e cap: "Zal pas genieten als we ook winnen"

 ma 20 september 2021 16:53
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert

De Red Flames spelen dinsdag hun tweede wedstrijd in de kwalificaties voor het WK 2023. Voor Tessa Wullaert wordt het een bijzondere match, want de aanvalster speelt haar 100e interland. "We hebben iets recht te zetten na het gelijkspel tegen Polen", blijft ze gefocust.

De cijfers die Tessa Wullaert kan voorleggen bij de Red Flames zijn straf: 50 doelpunten in 99 caps en daar kunnen er dinsdag in haar jubileummatch nog wat bijkomen tegen het bescheiden Albanië.

"Ik zal pas kunnen genieten als we de drie punten pakken. Er zijn geen excuses, we gaan vol voor de winst. Na het gelijkspel tegen Polen hebben we iets recht te zetten. Ik hoop dat iedereen dat beseft", is Wullaert gefocust.

"We moeten meer lef tonen. Dat is zeker nog een werkpunt. En we moeten ook wat scherper durven te zijn. Ik ben voorstander van eens een tackle op training. Je speelt zoals je traint."

"Het is al even geleden dat we nog eens tegen Albanië gespeeld hebben, maar we weten dat we veel meer kwaliteiten hebben. We moeten er vol voor gaan. Het is al even geleden dat we nog eens met een hoge score wonnen. Daar hoop ik morgen wel op. Al is het belangrijkste dat we de 3 punten pakken."

Bondscoach Serneels: "Iedereen heeft heel scherp getraind"

Leuven vormt deze week het decor voor het WK wielrennen en dus mogen de Red Flames nog eens aantreden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. "Daar zijn we zeker blij mee, ook dat er opnieuw supporters zullen zijn. We speelden er al enkele oefenmatchen, het is gekend terrein voor ons", zegt Ives Serneels.

Wat weet de bondscoach over Albanië? "In vergelijking met onze laatste ontmoeting hebben ze wel wat extra kwaliteiten. In de duels zijn ze bijzonder scherp, soms zelfs over het randje. Daar moeten we op ingesteld zijn", klinkt het.

"We zullen zelf ook scherp moeten zijn in de duels en onze voetballende kwaliteiten meer uitspelen. Dat wordt belangrijk. Iedereen heeft heel scherp getraind. Die totaliteit moeten we morgen hebben."

"Het doel is om de 3 punten te pakken. Als we beter voetballen dan in Polen moeten we een goeie wedstrijd kunnen brengen en kunnen we hopelijk met een paar goals verschil winnen."