Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
45
9
7
2
0
25
10
2
KV Mechelen
36
9
4
4
1
17
16
3
STVV
33
9
3
2
4
14
13
4
OH Leuven
30
9
4
2
3
11
10
5
Standard
22
8
0
3
5
10
19
6
Westerlo
18
8
0
5
3
10
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
11
5
2
KV Mechelen
6
4
2
2
0
10
9
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
4
3
1
0
8
5
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
4
0
2
2
8
14
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8

Hein Vanhaezebrouck weer boos op VAR: "Afgekeurde gelijkmaker is blunder"

 ma 20 september 2021 08:14
" "
AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck was het niet eens met de VAR, die een goal afkeurde wegens buitenspel.

Hein Vanhaezebrouck blijft met AA Gent onheilspellend laag in het klassement hangen. Ook op bezoek bij Kortrijk gingen ze de boot in (1-0), de coach zag dat zijn jongens zichzelf weer te weinig beloonden. Bovendien keurde de VAR in het slot de gelijkmaker van Tissoudali af. "Een blunder", fulmineerde de geplaagde Gent-coach.

Vanhaezebrouck beleefde een déjà vu met zijn Gent, het was niet de eerste keer dit seizoen dat Gent niet kreeg wat het verdiende. Zo bengelt de club na 7 matchen met 7 punten op plaats 16 hangen.

 

“Het is zoals elke keer, maar nu nog erger. Het was allemaal niet nodig. We hebben 1 kans weggegeven in de tweede helft", beklaagde de coach zich. "Die penalty voor Kortrijk was ongelukkig. Dat was hun enige kans en ze scoren."

"We hebben heel veel balbezit en een aantal kansen gehad. We missen een penalty en scoren dan toch, maar dan wordt de goal afgekeurd.”

"De VAR blundert: er was een nieuwe fase"

Vanhaezebrouck kon er niet bij dat de 1-1 van Tissoudali niet telde. “Wat mij betreft, is daar heel wat over te zeggen." Hij doelde dan op het werk van de VAR.

"De lijn is heel onduidelijk en volgens mij niet perfect op de hielen van de verdediger getrokken. De lijn is ook te dik, niet zoals in Engeland waar ze die lijn flinterdun kunnen maken.”

“Nog erger is dat de fase héél lang voor het doelpunt gebeurt en er is zelfs balverlies. Dus het is een nieuwe fase. Dan kan je dus niet meer terugkomen op de voorafgaande fase. De VAR maakt daar een blunder. Als er een interventie is van de tegenstander, dan is het niet meer dezelfde fase."

"Dat heb ik na de wedstrijd ook tegen de ref gezegd, maar zij zagen het als dezelfde fase. Toen ik zei dat ik op de beelden een interventie van Kortrijk gezien had, schrokken ze. Toen beseften zij ook dat het een nieuwe fase is en dat de VAR niet tussenbeide had mogen komen.”

“We hebben er alles aan gedaan in de slotfase, maar dan moet het een beetje meezitten. Het zat ook mee, want we scoorden met nog 10 minuten op de klok. De schwung zit er dan in, misschien kan je dan nog over Kortrijk gaan."

"Dit was héél ongelukkig van de VAR. Ik kan mijn jongens weinig verwijten. In de eerste helft was het misschien niet voldoende, maar in de tweede helft hebben we meer dan genoeg gedaan om hier met meer naar huis te gaan dan 0 punten.”

Toen ik zei dat ik op de beelden een interventie van Kortrijk gezien had, schrokken de refs. 

Hein Vanhaezebrouck

KVK-coach: "Voetbalgoden stonden aan onze kant"

Coach Luka Elsner stond dan weer te glunderen na de felbevochten overwinning van zijn Kortrijk, dat 5e staat. "Ik ben zeer tevreden. Ik ben trots op mijn jongens, want we hebben een moeilijke week achter de rug met blessures die niet genezen en de geschorste Radovanovic op wie we geen beroep konden doen."

"We hebben dat gecompenseerd door met veel overgave, met ons hart, te spelen. Als je zo speelt, dan staan de voetbalgoden soms aan jouw kant en dat was vanavond het geval. Het is mooi dat we op deze manier de 3 punten kunnen pakken."

"We hebben standgehouden en hadden wat meeval bij die penaltymisser en dat afgekeurde doelpunt. Soms mag het ook eens meezitten." "We hebben gewonnen op mentaliteit en zo moeten wij het dit seizoen doen. Het publiek heeft ons fantastisch gesteund, we hebben vandaag alles gegeven."

Lees ook: