1. 9' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 19/09/21 - 21:01
9'
Faïz Selemani
9'
1 - 0

KAA Gent blijft onderaan het klassement hangen. Het verschil in koelbloedigheid vanop de stip maakte het verschil in Kortrijk: de thuisploeg zette al vroeg een elfmeter om, terwijl Bezoes na de rust een strafschop miste. Tissoudali zag in het slot zijn gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel. De Buffalo's blijven zo achter met 7 punten uit evenveel matchen. Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over de afgekeurde goal: "De VAR had niet tussenbeide mogen komen."

KV Kortrijk - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Zo dramatisch de start van de eerste helft was, zo veelbelovend begint de tweede voor Gent. De bezoekers krijgen meteen een kans om vanaf de penaltystip langszij te komen, maar Roman Bezoes laat ze liggen.

• Man van de match: Faïz Selemani deed wat Bezoes niet kon. Samen met de reddingen van Ilic bezorgde hij Kortrijk de volle buit. Met wat meeval had hij ook Gueye aan een goal geholpen en Bolat hield hem na de rust zelfs van een tweede goal. Na 8 speeldagen zit Selemani al aan 5 treffers.

• Opvallend: Gent verliest voor de 3e keer op rij van Kortrijk. Ook vorig seizoen ging het met 1-0 onderuit in het Guldensporenstadion én verloor het in eigen huis van KVK. Buitenshuis pakte Gent dit seizoen nog geen enkel punt in 3 wedstrijden.

Bekijk de enige goal uit Kortrijk - Gent (1-0)

Selemani laat slap Gent al snel achtervolgen

Met 2 competitienederlagen op 2 uitwedstrijden beleefde Gent dit seizoen buitenshuis nog niet veel plezier. Hoog tijd om het tij te keren in het Guldensporenstadion, maar ook daar ging het al snel fout. Na hands van De Sart op een hoekschop van D’Haene mocht Selemani al na 10 minuten een penalty nemen. Met een knappe panenka gaf hij Bolat het nakijken.

Een Gentse reactie bleef uit en na ruim een kwartier ontsnapten de bezoekers aan de 2-0. Selemani voegde bijna een heerlijke assist aan zijn goal toe, maar Gueye tikte de bal van dichtbij pal op Bolat.

Gent had ruim 66 procent balbezit, maar ving daar weinig tot niks mee aan. Ilic keek werkloos toe en schrok zich een hoedje toen hij kort voor de rust toch aan de bak moest op een pegel van Owusu. Meteen het enige schot tussen de palen van een bijzonder bleek Gent.

Bezoes mist penalty, gelijkmaker Tissoudali afgekeurd

De hemel leek kort na de rust op te klaren voor Gent. Rougeaux kreeg de bal wel erg ongelukkig tegen zijn arm in de zestien, maar ref Vergoote én de VAR vonden het genoeg voor een penalty. Bezoes verknalde de kans om de bezoekers vroeg in de tweede helft langszij te brengen, hij mikte zijn elfmeter rakelings naast.

Pijnlijk moment voor de bezoekers en bijna maakte Selemani het nog wat erger. Hij kreeg plots een zee van ruimte, maar met een knappe redding hield Bolat hem van een tweede treffer.

Bezoes had wat goed te maken en probeerde het met afstandsschoten, maar hij kreeg zijn vizier niet goed afgesteld. Owusu deed het op het uur beter, maar net als in de eerste helft raakte zijn pegel niet voorbij Ilic.

In de slotfase kwam Gent plots toch langszij of zo leek het toch even. Ilic kon een kopbal van Lemajic nog pareren, maar was kansloos bij de herneming Tissoudali. Omdat die vanuit buitenspel vertrokken was, keurde de VAR de gelijkmaker uiteindelijk af.

Opnieuw een mentale tik voor de bezoekers, die met een slotoffensief nog alles op alles zetten. Tsjakvetadze kwam nog het dichtst bij de 1-1, maar Ilic bleef foutloos en schudde ook op het schot van de invaller een fraaie redding uit zijn mouwen.

Bezoes mikt een strafschop naast net na de rust

Vanhaezebrouck: "VAR maakt een blunder"

Hein Vanhaezebrouck beleefde een déjà vu met zijn Gent. “Het is zoals elke keer, maar nu nog erger. Het was allemaal niet nodig. We hebben 1 kans weggegeven in de tweede helft. Die penalty voor Kortrijk was ongelukkig. Dat was hun enige kans en ze scoren. We hebben heel veel balbezit en een aantal kansen gehad. We missen een penalty en scoren dan toch, maar dan wordt de goal afgekeurd.”

Die afgekeurde gelijkmaker van Tissoudali zat Vanhaezebrouck behoorlijk dwars. “Wat mij betreft, is daar heel wat over te zeggen. De lijn is heel onduidelijk en volgens mij niet perfect op de hielen van de verdediger getrokken. De lijn is ook te dik, niet zoals in Engeland waar ze die lijn flinterdun kunnen maken.”

“Nog erger is dat de fase héél lang voor het doelpunt gebeurt en er is zelfs balverlies. Dus het is een nieuwe fase. Dan kan je dus niet meer terugkomen naar de voorafgaande fase. De VAR maakt daar een blunder. Als er een interventie is van de tegenstander, dan is het niet meer dezelfde fase."

"Dat heb ik na de wedstrijd ook tegen de ref gezegd, maar zij zagen het als dezelfde fase. Toen ik zei dat ik op de beelden een interventie van Kortrijk gezien had, schrokken ze. Toen beseften zij ook dat het een nieuwe fase is en dat de VAR niet tussenbeide had mogen komen.”

“We hebben er alles aan gedaan in de slotfase, maar dan moet het een beetje meezitten. Het zat ook mee, want we scoorden nog met nog 10 minuten te spelen. De schwung zit er dan in, misschien kan je dan nog over Kortrijk gaan. Dit was héél ongelukkig van de VAR. Ik kan mijn jongens weinig verwijten. In de eerste helft was het misschien niet voldoende, maar in de tweede helft hebben we meer dan genoeg gedaan om hier met meer naar huis te gaan dan 0 punten.”

Elsner: "De voetbalgoden stonden aan onze kant"

Luka Elsner stond te glunderen na de hard bevochten overwinning van zijn Kortrijk. "Ik ben zeer tevreden. Ik ben trots op mijn jongens, want we hebben een moeilijke week achter de rug met blessures die niet genezen en de geschorste Radovanovic op wie we geen beroep konden doen."

"We hebben dat gecompenseerd door met veel overgave, met ons hart, te spelen. Als je zo speelt, dan staan de voetbalgoden soms aan jouw kant en dat was vanavond het geval. Het is mooi dat we op deze manier de 3 punten kunnen pakken. We hebben standgehouden en hadden wat meeval bij die penaltymisser en dat afgekeurde doelpunt. Soms mag het ook eens meezitten."

"We hebben gewonnen op mentaliteit en zo moeten wij het dit seizoen
doen. Het publiek heeft ons fantastisch gesteund, we hebben vandaag alles
gegeven."

90+9'

AA Gent gaat na de thuisnederlaag tegen Charleroi ook op het veld van Kortrijk onderuit. Een vroege penaltygoal van Selemani volstond voor de thuisploeg. Bezoes miste kort na de rust een strafschop en een treffer van Tissoudali werd afgekeurd voor buitenspel.

90+8' tweede helft
90+5'

Het is een beetje pompen of verzuipen voor Kortrijk. Gent versiert nog maar eens een hoekschop, maar tot een kans leidt die niet. Het lijkt nu over & out voor de bezoekers.

90+3'

Lemajic kopt over!

Malede schudt nog eens een goede voorzet uit zijn sloffen. Lemajic torent boven iedereen uit, maar kopt over doel. Dit was toch nog eens een goede kans voor de bezoekers.

90+1'

7 minuten extra

Er komen maar liefst 7 minuten bij! Genoeg voor Gent om alsnog te scoren?

90'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
88'

Geel voor Bolat

Mbayo blijft liggen na een botsing met Ngadeu. Dat is niet naar de zin van Bolat. De doelman wil de invaller recht trekken en dat komt hem op een gele kaart te staan.

86'

Ilic pareert schot van Tsjakvetadze

Gent is extra geprikkeld na de afgekeurde goal. Tsjakvetadze haalt van net buiten de zestien uit, maar Ilic schudt nog maar eens een fraaie redding uit zijn mouwen.

83'

Geen 1-1!

Dan toch geen gelijkmaker voor Gent! Op aangeven van de VAR wordt de treffer van Tissoudali afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van de Nederlander.

81'

Tissoudali brengt Gent langszij!

Gent komt in de slotfase langszij! Ilic kan een kopbal van Lemajic nog pareren, maar tegen de herneming van Tissoudali heeft de doelman geen verhaal. Al moet de VAR de fase wel nog eens herbekijken.

80'
80'
80'

Bij Gent vestigen ze hun hoop op Kums. Hij lost Owusu af. Jonckheere komt bij Kortrijk dan weer de moegestreden Rougeaux vervangen.

76'

3 op een rij voor Kortrijk?

Rougeaux moet even bekomen na een botsing met Mboyo. De tijd tikt intussen voort in het voordeel van de thuisploeg. Kortrijk is op weg naar een derde opeenvolgende overwinning tegen Gent. Of zorgt de slotfase nog voor een kentering?

72'

Nog wat frisse krachten bij Kortrijk. Badamosi en Torp Overgaard mogen de laatste 20 minuten volmaken. Voor Gueye en Fixelles is de wedstrijd voorbij.

71'

Ocansey zorgt nog eens voor een versnelling bij Kortrijk. De invaller zet zich goed door op rechts, maar zijn lage voorzet bereikt geen ploegmaat. De wedstrijd kan nog alle kanten uit.