Ga naar de inhoud

Zand erover, Remco Evenepoel en Gianni Vermeersch hebben het uitgepraat

 di 31 augustus 2021 11:05
Gianni Vermeersch en Remco Evenepoel
Gianni Vermeersch en Remco Evenepoel gisteren meteen na de finish.

Remco Evenepoel en Gianni Vermeersch hebben hun ruzie snel bijgelegd. Met een handdruk maakten ze een einde aan een hectische namiddag in de Benelux Tour.

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) kookte gisteren na rit 1 in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. De man in vorm was weggewaaid met een defect voorwiel.

 

Na de finish ging hij verhaal bij Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix). Die had hem naar eigen zeggen gehinderd. Voor de lens van de camera ontstond een korte ruzie.

 

Niet veel later is Vermeersch naar de bus van Evenepoels team gereden. De twee praatten hun ruzie snel uit en schudden mekaar de hand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Bemiddelende rol van de bondscoach"

"Bondscoach Sven Vanthourenhout speelde daarin een bemiddelende rol", weet Renaat Schotte.


"Wees gerust, Evenepoel zal binnenkort op Vermeersch kunnen rekenen op het Europees kampioenschap in Italië."


"Wat Vermeersch zei, moet Evenepoel ook helemaal niet denigrerend opvatten. In het West-Vlaams kwets je niemand met het woord "ventje". Vermeersch is trouwens niet veel groter dan Evenepoel."

 

"Zulke incidenten meteen na de finish zie je trouwens bijna in elke koers", wil onze commentator nog kwijt. "Dan stroomt de adrenaline volop. Niet veel later schudden ze mekaar de hand. Zoals gisteren."

Wat Vermeersch zei, moet Evenepoel ook helemaal niet denigrerend opvatten. In het West-Vlaams kwets je niemand met het woord "ventje".

Renaat Schotte

Vandaag kunnen Remco Evenepoel en Gianni Vermeersch niet zij aan zij rijden in de Benelux Tour. De tweede etappe is een wedstrijd tegen de klok.

bekijk ook: