Ga naar de inhoud
WK-kwalificatie UEFA
speeldag 10

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
25
6
2
Wales
15
8
4
1
3
14
9
3
Tsjechië
14
8
4
2
2
14
9
4
Estland
4
8
1
6
1
9
21
5
Wit-Rusland
3
8
1
7
0
7
24
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0

Vertonghen denkt nog niet aan stoppen: "Kan Rode Duivels nog veel bijbrengen"

 ma 30 augustus 2021 19:47
Jan Vertonghen wil nog wel even doorgaan bij de Rode Duivels.
Jan Vertonghen wil nog wel even doorgaan bij de Rode Duivels.

Recordinternational Jan Vertonghen heeft al 131 caps op de teller, maar aan afscheid nemen van de nationale ploeg denkt de 34-jarige verdediger nog niet. "Ik voel me fysiek nog goed", zegt de speler van Benfica, die ook nog eens terugkwam op het voorbije EK. "De uitschakeling doet nog steeds pijn."

Jan Vertonghen is net op tijd hersteld van een blessure om er weer bij te zijn bij de Rode Duivels. "Twee weken geleden had ik me geblesseerd en de verwachting was dat ik 3 à 4 weken out zou zijn. Ik was sneller terug, maar de Champions League-wedstrijd tegen PSV Champions League was toch een risico", zegt hij.

 

"Zondag heb ik ook 90 minuten gespeeld en dat heb ik goed verteerd. Op dit moment voel ik niks en we zullen het met de medische staf bekijken. Als ik me de komende dagen goed blijf voelen op training, hoop ik donderdag te spelen."

"Het is ook een belangrijk drieluik, met het oog op die WK-kwalificatie. 9 op 9 is zeker het doel, al zou 7 op 9 ook niet slecht zijn. België moet elke wedstrijd starten om te winnen, ook al zijn het op papier geen sexy tegenstanders."

Ik voel het ouder worden wel. 's Morgens loop ik niet meer recht van mijn bed het terrein op.

Jan Vertonghen

Op zijn 34e is Jan Vertonghen nog steeds een steunpilaar van de Rode Duivels. Aan stoppen denkt hij nog niet. "Ik voel me fysiek nog goed en heb het gevoel dat ik hier nog veel kan bijbrengen. Als ik dat gevoel niet meer heb, zal ik er zelf ook een streep onder trekken", zegt hij.

 

"Ik kan dus niet beloven dat dat gevoel er in 2022 nog zal zijn. Ik wil zo lang mogelijk op een hoog niveau voetballen en heb met Benfica ook voor een team gekozen dat bij mijn ambities past, met onder meer Champions League-voetbal."

 

"Aan de andere kant ben ik ook geen Benjamin Button, ik voel het ouder worden wel. 's Morgens loop ik niet meer recht van mijn bed het terrein op. Ik heb wat meer tijd op de massagetafel en in de gym nodig."

"EK-uitschakeling doet nog steeds pijn"

Jan Vertonghen kwam ook nog even terug op het voorbij EK, waar de Rode Duivels strandden in de kwartfiinales. "Bij mij doet die uitschakeling nog steeds pijn."

 

"Je zoekt overal naar oorzaken. We komen alweer tegen het beste land van het toernooi uit, de latere winnaar. Dat was gewoon een hele goeie ploeg, aanvallend en verdedigend. Als we een prijs willen pakken, moeten we hen natuurlijk kunnen kloppen."

 

"Italië was echt top op alle vlakken. Dat had ik 3 jaar eerder niet gevoeld bij Frankrijk, dat leunde op een sterke verdediging en individuele klasse voorin. Het deed allebei pijn. Gewoon ook omdat we met hele grote verwachtingen naar het EK waren gegaan, we hadden de lat nog wat hoger gelegd en wilden echt winnen."

 

"Ook in 2016 misten we een kans. Dat zijn zeldzame momenten en die moet je pakken als ze er zijn. Maar we zijn geen verloren generatie als we geen prijs pakken. Er zijn veel topspelers met amper internationale prijzen, Messi heeft tot dit jaar moeten wachten op de eerste. Op zo'n toernooi moet echt alles meezitten."

 

"Op het EK zijn we niet in ons opzet geslaagd. Veel kunnen we daar nu niet meer aan veranderen. Het enige dat we kunnen doen, is wedstrijden winnen."