Ga naar de inhoud

Van Acker: "Tevreden met brons, maar in normale omstandigheden zat er meer in"

 za 28 augustus 2021 08:13

Florian Van Acker wou zijn paralympische titel van in Rio verlengen dit jaar. De Australiër Einem stak daar echter een stokje voor. Brons dus voor onze landgenoot. Een prestatie waar hij, ondanks de problemen met het vocht in Japan, toch tevreden over is.

"Ik begon erg goed", blikte Florian Van Acker nog eens terug op zijn verloren halve finale. "Ik haalde echt mijn niveau. Ik had geen last van het vocht en win die eerste 2 sets met 11-4. Maar dan begon het plots weer vochtig te worden. Heel raar."

 

"De tegenstander begon ook beter te spelen en mijn 'blocks' lukten niet meer. Ik kreeg het benauwd. De ene keer had ik veel grip, de andere keer weer niets. Dan weet je niet meer hoe je moet slaan. Dat was het probleem."

 

"Moest ik in normale omstandigheden verliezen, dan zou het wel heel veel pijn doen. Maar nu interesseert het me niet. Dit was geen zuiver tafeltennis. Ik miste veel door het vocht waardoor hij meer vertrouwen kreeg. Oké, het is voor allebei vochtig, maar voor mijn spel is vocht echt niet goed. Dat mag er zeker niet zijn."

"Ga in Parijs voluit voor goud"

"Ik ben tevreden met het brons, maar ik weet dat er in normale omstandigheden meer inzat", is Van Acker eerlijk. "Kijk maar naar de eerst twee sets. Ik weet waarom ik verloren heb." 


"Mijn gevoel bij deze Spelen? Binnen 20 jaar ga ik nog weten dat ik hier verloren heb door het vocht. Dat is het gevoel dat heerst. Als mijn tegenstander beter is, dan is hij beter. Maar dat was nu niet het geval. Hij was beter in deze omstandigheden, hij was beter in padel."


"Maar Parijs komt er ook nog aan. Ik geloof niet dat het in Parijs zo vochtig gaat zijn zoals hier. Ik ga daar voluit voor goud. Als ze daar winnen van mij, dan zal het zijn omdat ze beter zijn dan ik. Maar niet op deze manier."

Lees ook: