Ga naar de inhoud
" "
Van Acker zit bij de laatste 4 op de Spelen.
  Uitslagen
Q Van Acker Martinez Barreto (Ven) 3-0
Q Van Acker Takemori (Jap) 3-2
KF Van Acker Kim (ZKo) 3-1
HF Van Acker Einem (Aus) 2-3
Stand in de groep
1. Florian Van Acker 6-2 2-0 6 ptn
2. Takeshi Takemori (Jap) 2-3 0-1 0
3. Denisos Martinez Barreto (Ven) 0-3 0-1 0

Tafeltennisser Van Acker grijpt naast finale en moet tevreden zijn met brons

 za 28 augustus 2021 06:40

Florian Van Acker was 5 jaar geleden een van de revelaties van de Belgische paralympische ploeg, toen hij goud veroverde in het tafeltennis. Op deze Paralympische Spelen leek Van Acker op weg om hetzelfde te doen. Maar de halve finales werden het eindpunt. Van Acker pakt zo brons.

Onze harten en de Spelen van Rio had Florian Van Acker al veroverd, maar de honger van de tafeltennisser is nog lang niet gestild. Onze landgenoot was naar Tokio gekomen met een plan: zijn 2e paralympische gouden medaille mee naar huis te nemen.

 

Maar die droom viel in de halve finale - letterlijk - in het water. Van Acker knokte zich ronde na ronde voorbij zijn tegenstanders, maar was na zijn wedstrijden in enkele doodeerlijke interviews niet te spreken over de vochtige omstandigheden in de arena.

 

"Dit is geen tafeltennis meer, het lijkt wel padel", hekelde Van Acker de glibberige gebeurtenissen. In de halve finales gleed onze landgenoot dan ook uit tegen de Australiër Einem (11-4, 11-4, 9-11, 8-11 en 5-11). Geen finale, maar wel weeral een knappe paralympische (bronzen) medaille voor Florian Van Acker.

 

Ter info: de verliezers van de halve finales mogen automatisch een bronzen medaille in ontvangst nemen.

 

De Belgische medailleteller in Tokio staat inmiddels al op 4.

Lees ook:

Florian Van Acker op de Paralympische Spelen

09:56
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:04

Florian Van Acker: "In normale omstandigheden zou dit verlies pijn doen. Nu interesseert het me niet"

06:37

Geen finale, wel brons voor Van Acker

Florian Van Acker is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het tafeltennistoernooi. In de halve finales bleek de Australiër Einem te sterk in vijf sets: 11-4, 11-4, 9-11, 8-11 en 5-11.


Van Acker wou zijn paralympische titel verlengen in Tokio. Daarvoor moest wel eerste de Australiër Einem opzij gezet worden. Van Acker klopte Einem nog in de finale in Rio. Een makkelijke opdracht was het dus niet.


Onze landgenoot begon verschroeiend aan de wedstrijd en in een mum van tijd stond de Australiër al twee sets in het krijt. Een finale leek eraan te komen voor Van Acker, maar plots schoot Einem wakker.


Einem vond weer zijn beste tafeltennis en Van Acker stapelde de fouten op. Set 3 en 4 gingen na een spannende strijd dan ook naar de Australiër. De veer leek wat gebroken in de vijfde set bij Van Acker en onze landgenoot moest na 33 minuten toekijken hoe Einem een einde maakte aan de wedstrijd.


Geen nieuwe titel dus voor Van Acker, die door zijn halve finale wel een bronzen medaille mee naar huis mag nemen. Een knappe prestatie.

27/08/21
15:15

Bekijk de slotfase van de kwartfinale van Florian Van Acker

14:47

Ook Van Acker al zeker van een medaille

Florian Van Acker heeft in zijn Klasse 11 het voorbeeld van Laurens Devos (Klasse 9) gevolgd in het tafeltennistoernooi. Van Acker won in zijn kwartfinale tegen de Koreaan Kim de eerste twee sets, moest er daarna eentje prijsgeven, maar maakte het met overmacht af in de vierde set: 11-4.


Ook Van Acker is met zijn halvefinaleplaats al zeker van een medaille. In die halve finale neemt hij het op tegen de Australiër Von Einem, die hij in Rio klopte in de finale.

14:35

Van Acker leidt met 2-1

De eerste twee sets gingen  naar Van Acker met 13-11 en 11-5. In de derde set sloeg zijn Koreaanse tegenstander Chang Gi Kim net terug: 11-8. Maakt Van Acker het af in set 4 of gaat hij opnieuw naar een vijfsetter?

14:15

Volgt Van Acker voorbeeld Devos?

Net als Laurens Devos is ook Florian Van Acker titelverdediger in het tafeltennis (Klasse 11). Van Acker had het wel niet onder de markt in zijn vorige twee wedstrijden. Zo worstelde hij nogal met de warme omstandigheden.


Bij winst plaatst Van Acker zich voor de halve finales en is hij, net als Devos, al zeker van een medaille. U kan de wedstrijd zo dadelijk volgen via livestream.

26/08/21
09:29

Bij 5-9 in de tweede set heb ik geprobeerd alles op de tafel te spelen. Hij is dan fouten beginnen maken. Dat was het kantelmoment in de wedstrijd

Florian Van Acker
09:28

Florian Van Acker: "De vochtigheidsmeter zou in orde zijn, maar ik geloof er niets van"

09:27

De scheidsrechter vertelde me dat ik niet op het balletje mocht blazen. Ik zei hem dat ik doe wat ik wil

Florian Van Acker
07:30

Van Acker grijpt ticket voor kwartfinales na uitputtingsslag

Bijna 50 minuten had hij ervoor nodig, maar Florian Van Acker heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het tafeltennistoernooi. Hij zette de Japanner Takeshi Takemori opzij in vijf sets: 7-11, 11-9, 11-9, 10-12 en 11-5.

Van Acker was gisteren nog ontevreden met de omstandigheden waarin hij moest spelen. En ook vandaag begon de titelverdediger niet super. De Japanner Takemori won verrassend de eerste set.


Onze landgenoot was niet naar Tokio afgezakt om te verliezen en zette meteen orde op zaken. In set vier kreeg Van Acker zelfs de kans om de wedstrijd af te maken. Takemori werkte de twee setpunten van Van Acker weg en won zelfs nog de set.


In set vijf was het op bij de Japanner. Van Acker daarentegen haalde wel zijn beste niveau en vloog richting winst. Na twee zeges mag Van Acker zich opmaken voor de kwartfinales.

25/08/21
12:20

Dit is een zwembad, mijn rubbers waren nat, de bal gleed voortdurend weg, ik had geen controle. Dit is in strijd met de reglementen. Ik ga vanavond mijn beklag doen.

Florian Van Acker