Pedro van AS Roma naar aartsrivaal Lazio: "Waar hij uitbolt, laat Rome koud"

  Pedro in het blauw: AS Roma-supporters lopen rood aan.

  Stadsguerrilla in de maak? De Spaanse alleswinnaar Pedro ruilt AS Roma in voor aartsrivaal Lazio. Het is voor het eerst in 36 jaar dat er nog een voetballer durft te verhuizen van de ene naar de andere club in Rome. Een gevoelige overstap, maar geen Romeins drama volgens onze Serie A-kenner Filip Joos.

  Het is van doelman Astutillo Malgioglio geleden dat er nog een speler de gevoelige overstap van de ene naar de andere kant van Rome maakte. 36 jaar na Malgioglio waagt ook Pedro zich aan diezelfde verhuis. Hij gaat transfervrij over van AS Roma naar Lazio.

   

  "Deze transfer verhit de gemoederen in Rome niet", vertelt Serie A-watcher Filip Joos. "Pedro was komen uitbollen in Rome. Of hij dat nu bij AS of Lazio doet, zal de supporters daar een worst wezen. Ze zullen misschien eens iets harder fluiten tijdens de derby."

  Of Pedro nu uitbolt bij AS of Lazio zal de supporters worst wezen. 

  Filip Joos

  "Pedro heeft nu eenmaal geen onuitwisbare indruk nagelaten", gaat Joos verder. "En met de komst van Mourinho en Tammy Abraham zijn ze daar momenteel te gelukkig om hun glimlach aan Pedro te verliezen."

   

  "Als een Florenzi, Pellegrini of Dzeko die overstap zou maken, zou het wel rommelen boven Rome. Die mannen hebben iets betekend voor de club, van Pedro ligt niemand wakker. Er zal geen stadsguerrilla ontluiken."