Manchester City realiseert met Jack Grealish zijn eerste monstertransfer

  Jack Grealish is de duurste transfer in het Engelse voetbal.

  De transfermarkt is nu helemaal losgebarsten: Manchester City heeft Jack Grealish (25) losgepeuterd bij Aston Villa. Met een prijskaartje van 117 miljoen euro is de middenvelder de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van het steenrijke City.

  Manchester United haalde al Jadon Sancho en Raphael Varane, Chelsea aast op Romelu Lukaku en dan kan ook Manchester City uiteraard niet op zijn stoel blijven zitten.

   

  Het flirt nadrukkelijk met Harry Kane en op de avond waarop Lionel Messi en Barcelona hun scheiding hebben aangekondigd, illustreert het nog eens dat geld nog altijd geen probleem is.

   

  Aston Villa ontvangt 117 miljoen euro voor smaakmaker Jack Grealish, een bedrag dat meteen een record in de Engelse voetbalcompetitie is. 

   

  Paul Pogba - die enkele jaren geleden voor 105 miljoen euro van Juventus naar United trok - ligt dus van zijn troon.

   

  De flukse Grealish is al enkele jaren stevig aan zijn carrière aan het timmeren. Het nieuwe speelkameraadje van Kevin De Bruyne koppelt zijn dynamische speelstijl aan aardige statistieken.

   

  "City is de beste Engelse club en deze coach wordt bestempeld als de beste trainer in de wereld. Het is een droom om hier aan te sluiten", zegt Grealish.