meest recent

Emma Plasschaert rukt op richting de medailles na uitstekende derde dag

di 27 juli 2021 07:58
Plasschaert in actie in Tokio.

Emma Plasschaert heeft haar opmars in de Laser Radial-klasse van het zeilen ingezet. Na een derde dag met een 6e en een 5e plaats is onze landgenote opgerukt naar de 6e plaats in de tussenstand. Alles kan dus nog, zelfs goud. Morgen krijgt Plasschaert een dagje rust.

Plasschaert begon als 11e aan de derde dag, in nog zwaardere omstandigheden. De wereldkampioene van 2018 zeilde haar beste dag tot dusver en finishte twee keer netjes in de top 10: 6e en 5e.

Vooral haar prestatie in de tweede race van de dag was indrukwekkend. Na een slechte start kwam Plasschaert halverwege pas als 30e van het hele pak door.

De nummer 1 van de wereld begon daarna aan een remonte om u tegen te zeggen en finishte nog als 5e, op meer dan een minuut van de Zwitserse Maud Jayet.

In de tussenstand is Plasschaert na drie dagen voorlopig 6e met 40 punten. De leiding is voor de Deense Anne-Marie Rindom (22), gevolgd door de Zweedse Josefin Olsson (34) en de Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester (35).

Alles kan dus nog voor Plasschaert met nog drie races (en de medaillerace?) op de teller, zelfs de gouden medaille.

Van Laer staat na 6 races op de 28e plaats

Wannes Van Laer behoudt na zes reeksen de 28e plaats in de Laser-competitie. Na een 14e en een 28e stek sloot hij de derde wedstrijddag af met een 31e plaats.

Van Laer finishte op 2'39" van Pavlos Kontides in de baai van Enoshima. De Cyprioot voert nog steeds de stand aan met 18 punten. Van Laer telt 118 punten.