Transfer Kossounou afgerond: "In Leverkusen bewijzen dat ik topspeler ben"

Odilon Kossounou

Club Brugge heeft zijn recordtransfer afgerond: het ontvangt minstens 25 miljoen euro van Bayer Leverkusen voor de 20-jarige verdediger Odilon Kossounou. Een bedrag dat dankzij bonussen kan oplopen tot 30 miljoen. "Mijn twee jaar in Brugge waren geweldig, maar de Bundesliga is iets heel anders", zegt de Ivoriaan.

De transfer hing al in de lucht, maar vandaag hebben Club Brugge en Bayer Leverkusen een princiepsakkoord bereikt over de transfer van Odilon Kossounou. De Ivoriaanse verdediger tekent tot 2026 in de Bundesliga.

 

Club Brugge nam Kossounou in 2019 over van het Zweedse Hammarby voor ongeveer 3 miljoen euro. Een slimme zet: met zijn snelheid en duelkracht werd hij niet alleen een belangrijke pion in de Brugse defensie, hij doet ook de blauw-zwarte kassa stevig rinkelen. Kossounou duwt Wesley Moraes van de troon als duurste transfer.

 

"Ik wil de hele Club-familie enorm bedanken voor de voorbije twee seizoen. Het was een geweldige ervaring", zei Kossounou bij zijn afscheid in Brugge. Maar hij is ook blij dat de transfer rond is. "De Bundesliga is iets helemaal anders. Ik wil bewijzen dat ik op dit niveau een topspeler ben en het team kan helpen."

Kossounou is extreem snel, wendbaar, zeer sterk in duels en technisch goed.

Simon Rolfes, coach Leverkusen

Als Kossounou slaagt voor zijn medische testen, is de transfer helemaal in kannen en kruiken. Sportief directeur Simon Rolfes had dringend een verdediger nodig na het uitvallen van de Burkinees Edmond Tapsoba en is dan ook blij met de komst van Kossounou.

 

"Kossounou is extreem snel, wendbaar, zeer sterk in duels en technisch goed", zegt hij. "Hij heeft zich de voorbije twee jaar snel ontwikkeld in België en heeft zijn volledige potentieel nog niet bereikt."

 

Ook sportief directeur Rudi Völler, die eerder al Leon Bailey wegplukte bij Genk, twijfelde niet. "Een centrale verdediger met een indrukwekkende dynamiek en een groot potentieel. We zullen er de komende jaren veel plezier aan beleven."