Ga naar de inhoud

Belgian Lion Ajay Mitchell gaat zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten

 ma 21 juni 2021 16:36
Ajay Mitchell verlaat Limburg United en vertrekt deze zomer naar Amerika.
Ajay Mitchell verlaat Limburg United en vertrekt deze zomer naar Amerika.

Ajay Mitchell heeft de knoop doorgehakt: het toptalent van Limburg United trekt deze zomer naar de Verenigde Staten, waar hij de komende jaren de kleuren van de universiteit van Santa Barbara zal verdedigen.

De 18-jarige Ajay Mitchell wordt beschouwd als een van de grootste Belgische basketbaltalenten. De zoon van voormalig Oostende-speler Barry Mitchell brak dit seizoen helemaal door bij Limburg United en schopte het zelfs al tot de selectie van de Belgian Lions.

 

Mitchell droomt van de NBA en moest na dit seizoen een moeilijke keuze maken: in Europa voorttimmeren aan de weg of de oversteek maken naar de Verenigde Staten, waar hij vorig jaar al een intentieverklaring getekend had bij de University of California, Santa Barbara.

 

Nu is de kogel door de kerk: Mitchell trekt naar de VS, het vaderland van zijn pa, waar hij bij Santa Barbara zijn studies kan combineren met basketbal.

 

Santa Barbara komt in de NCAA uit in de sterke Big West Conference. Afgelopen seizoen sneuvelde het team in de 1e ronde van het NCAA Tournament, ook wel bekend als "March Madness".

Lees ook: