Ga naar de inhoud

Tien om te zien: Tony Martin wordt voor 10e keer Duits kampioen tijdrijden

 za 19 juni 2021 18:58
Tony Martin.
Tony Martin.

De 36-jarige Tony Martin is vandaag voor de tiende keer Duits kampioen tijdrijden geworden. Over 30 kilometer - tussen Öschelbronn en Gäufelden - was de renner van Jumbo-Visma bijna een minuut sneller dan Martin Miguel Heidemann.

Tony Martin bewijst zich opnieuw als wervelwind tegen de klok. Het is al de negende keer op rij (10 keer in totaal) dat hij erin slaagt om het Duitse tijdritkampioenschap op zijn naam te schrijven.

 

Hij  won zijn eerste nationale titel in 2010. Een jaar later werd hij geklopt door Bert Grabsch, maar sindsdien is de metronoom van Jumbo-Visma altijd de beste geweest. 

 

Dat Martin een stevig stukje tegen de chrono kan rijden, heeft hij in het verleden ook al bewezen met 4 wereldtitels (2011, 2012, 2013, 2016).

 

De ploegmaat van Wout Van Aert gaat dus als Duits kampioen tijdrijden naar de Tour de France. Hij zal er in dienst staan ​​van de kopmannen Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.