Ga naar de inhoud

Sobrero verrast op Italiaans tijdritkampioenschap, wereldkampioen Ganna pas 4e

 vr 18 juni 2021 20:10
Sobrero pakt zijn eerste profzege.

Matteo Sobrero (24) heeft enkele tijdritkannonnen achter zich gelaten op het Italiaans kampioenschap tegen de klok. De renner van Astana-Premier Tech was een pak sneller dan Edoardo Affini en Mattia Cattaneo. Wereldkampioen Filippo Ganna stelde teleur en werd vierde.

Sobrero, die eerder dit jaar zijn tijdritkwaliteiten al etaleerde in de Giro met een vierde plek in de slottijdrit, verbaasde vriend en vijand en reed maar liefst 25 seconden sneller dan specialist Affini, op het 45 kilometer lange parcours in Faenza.

 

Cattaneo vervolledigde op 41 seconden het podium. Wereldkampioen Ganna, die na de regenboogtrui ook zijn zinnen had gezet op de Italiaanse driekleur, stelde teleur en werd op bijna een minuut vierde. Sobrero (24) pakt met zijn tijdrittriomf zijn eerste zege als prof. 

 

Voor Astana is het al de tweede nationale trui die ze vrijdag pakken. Eerder won ook Ion Izagirre al de tijdrittitel in Spanje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.