Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Nadal: "Mijn kansen om Roland Garros te winnen zijn niet oneindig"

 za 12 juni 2021 10:08
Afdruipen op Roland Garros, een gevoel dat Rafael Nadal niet kent.

Geen 14e eindzege voor Rafael Nadal op Roland Garros, wel zijn 3e nederlaag op het gravel in Parijs. "Ik heb het belangrijkste toernooi van het seizoen verloren, maar het leven gaat voort", bleef de Spanjaard kalm.

Alleen Robin Söderling (in 2009) en Novak Djokovic (in 2015) waren er al in geslaagd om Rafael Nadal te verslaan op Roland Garros. Gisteren deed Djokovic dat huzarenstukje nog eens over in een razend spannende halve finale in Parijs.

 

"Na 13 keer het toernooi te winnen, doet het iets minder pijn", zei Nadal. "Maar ik weet dat mijn kansen om Roland Garros nog eens te winnen niet oneindig zijn en dat dit een belangrijke kans was. Maar het is nu zo, ik ga er geen groot drama van maken."

 

"Ook al is Roland Garros heel belangrijk voor mij, weet ik ook wel dat ik geen 15 of 16 keer de eindzege zal pakken. Ik heb al 13 titels in Parijs, wat al waanzinnig is. En volgend jaar kom ik gewoon terug om een nieuwe kans te wagen. Ik wil nog één keer zegevieren in Parijs en dat doel is niet vervuld."

 

"Het is een belangrijke nederlaag, maar maak er geen drama van. Ik ben uiteraard verdrietig: ik heb het belangrijkste toernooi van het seizoen verloren, maar het leven gaat voort. Het is maar een nederlaag."

Ook al is Roland Garros heel belangrijk voor mij, weet ik ook wel dat ik geen 15 of 16 keer de eindzege zal pakken.

Djokovic: "Een van de beste matchen uit mijn carrière"

Voor Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, smaakte de overwinning heel zoet. Na 5-0 in de eerste set voelde hij de bui al komen, maar hij mepte de donderwolken weg. In de finale neemt hij het op tegen Stefanos Tsitsipas, de nummer 5 van de wereld.

 

"Dit was mijn beste wedstrijd op Roland Garros en een van de beste 3 matchen uit mijn carrière", zei Djokovic. "Gewoon door de kwaliteit, het feit dat ik tegen mijn grootste rivaal speelde op een toernooi dat hij al meer dan 15 jaar domineert en door het feit dat de sfeer elektrisch was."

 

"Deze match zal ik nooit meer vergeten." Djokovic kan voor de tweede keer in zijn carrière Roland Garros winnen. Het zou hem een 19e grandslamtitel opleveren, eentje minder dan recordhouders Rafael Nadal en Roger Federer.

 

"Ik ga nu even genieten van deze overwinning. Ik heb nog tot zondag om te bekomen en even niet te denken aan de finale."

Lees ook: