Novak Djokovic verslaat Rafael Nadal op Roland Garros na grandioos duel

  Roland Garros

  Novak Djokovic (5, crown1)
  Rafael Nadal (2, crown3)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  7
  7
  3
  6
  4
  6
  4
  2

  Rafael Nadal (ATP-3) zal Roland Garros niet voor de 14e keer winnen dit jaar. In zijn halve finale moest de Spanjaard zijn hoofd buigen voor Novak Djokovic (ATP-1). Beide titanen maakten er een spetterend duel van.

  Nadal heeft 7 setpunten nodig, Djokovic is efficiënter

  Voor vandaag leidde Novak Djokovic in de onderlinge duels met 29-28. De kans was dus groot dat we een nagelbijtende strijd zouden krijgen.

   

  Nadal maakte een blitzstart en liep meteen 5-0 uit. Maar Djokovic kwam beter
  in de wedstrijd en gaf zijn Spaanse rivaal de openingsset niet cadeau. Het 7e
  setpunt was het goede voor Nadal: 3-6.

  De spanning bleef ook in de 2e set aanhouden. Toen Djokovic kon uitserveren bij 5-3, maakte hij bij 30-30 een dubbele fout. De nummer 1 van de wereld moest tot 2 keer toe een breakpunt wegwerken. Bij zijn 1e setpunt was het wel bingo: 6-3.

  Nadal toont veerkracht, maar Djokovic is ontketend

  Djokovic sneed met vertrouwen de 3e set aan. De Serviër testte Nadal vaak op de backhand, waarbij de Spanjaard geregeld in de fout ging.  

   

  Maar Nadal toonde veerkracht en boog een 5-3-achterstand om in een 5-6 voorsprong. Zijn setpunt verzilverde hij niet. In de tiebreak trok Djokovic aan het langste eind met 7-6. Djokovic leidde met 2-1 in de sets.

   

  Wie dacht dat de veer bij Nadal was gebroken, had het fout. Hij ging in set 4 meteen door de service van Djokovic en liep 0-2 uit. Daarna draaide de Serviër de rollen om. De nummer 1 van de wereld gunde Nadal geen spel meer: van 0-2 ging hij naar 6-2. 

   

  En zo lijdt Nadal een zeldzame nederlaag op Roland Garros. Zondag mag Djokovic tegen Tsitsipas een gooi doen naar zijn 2e eindzege in Parijs.

  Lees ook: