Ga naar de inhoud

De Spanjaard Antonio Pedrero grijpt macht in koninginnenrit Route d'Occitanië

 za 12 juni 2021 18:13
Antonio Pedrero maakte het werk van zijn ploeg af.

De Spanjaard Antonio Pedrero (Movistar Team) is de nieuwe leider in de Route d'Occitanie. Hij soleerde naar ritwinst in de derde etappe, de koninginnenrit in de Pyreneeën. Het werd een Spaans onderonsje.

Vroeg in de derde etappe van 191 kilometer van Pierrefitte-Nestalas naar Le Mourtis wachtte de mythische beklimming van de bijna twintig kilometer lange Col du Tourmalet. Op de top daarvan reden tien renners op kop. 

 

Maar zij werden allemaal bijgehaald op de slotklim naar Le Mourtis, goed voor nog eens bijna twaalf kilometer klimmen. Leider Andrea Vendrame moest al voor halfweg de klim afhaken, en dus werd duidelijk dat een klimmer de leidersplaats in het algemene klassement zou gaan overnemen. 

 

Het Movistar Team had daar duidelijk zijn zinnen op gezet: het lanceerde zes kilometer voor de top Antonio Pedrero. Pedrero verzwakte niet en had aan het eind veertig seconden voorsprong op de nummers twee en drie, zijn landgenoten Jesus Herrada en Oscar Rodriguez.

 

n de stand leidt Pedrero met 44" voor op Herrada en 49" op Rodriguez. Zondag eindigt de Route d'Occitanie bovenop een beklimming van bijna vijf kilometer na een etappe van 151 kilometer tussen Lavelanet en Duilhac-Sous Peyrepertuse.

Uitslag rit 3  
1. Antonio Pedrero (Spa) 5u 22' 05"
2. Jesus Herrada (Spa) op 40"
3. Oscar Rodriguez (Spa) 43"
4. Cristian Rodriguez (Spa) 46"
5. Simon Carr (Eng) 46"
Algemeen klassement  
1. Antonio Pedrero (Spa) 14u 23'11"
2. Jesus Herrada (Spa) 44"
3. Oscar Rodriguez (Spa) 49"
4. Guido Ciccone (Ita) 56"
5. Cristian Rodriguez (Spa) 56"
rittenschema
        winnaar leider
rit 1 10/06 Cazouls-Lès-Béziers - Lacaune Les Bains 157 km Vendrame Vendrame
rit 2 11/06 Villefranche-De-Rouergue - Auch 199 km Démare Vendrame
rit 3 12/06 Pierrefitte-Nestalas - Le Mourtis 192 km Pedrero Pedrero
rit 4 13/06 Lavelanet-Pays d'Olmes - Duilhac-Sous-Peyrepertuse 151 km