Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Matz Sels over onverhoopte selectie: "Na mijn blessure dacht ik eigenlijk niet meer aan het EK"

 ma 17 mei 2021 16:09
Matz Sels tijdens een vorige trip met de Rode Duivels

Twee keer was hij reserve, nu onverhoopt lid van de selectie. Matz Sels (29) is één van de 3 doelmannen die Roberto Martinez meeneemt naar het EK. De beloning voor een jaar terugknokken na een zware blessure. "Het belangrijkste is dat ik opnieuw pijnvrij kan spelen."

Roberto Martinez hield zijn grootste verrassing niet tot het einde. Bij het opsommen van zijn 3 keepers schrokken velen: wel Matz Sels, geen Koen Casteels. Door een noodgedwongen ingreep bij die laatste, bleek later. Het maakte de vreugde bij Sels er evenwel niet minder om.

 

"Een paar dagen geleden kreeg ik telefoon van de keeperstrainer bij de Rode Duivels", vertelt Sels. "Met het nieuws dat Koen niet zou meegaan door een operatie. En dat ik me mocht opmaken voor het EK. Het is heel jammer voor Koen, maar voor mezelf was ik wel enorm gelukkig."

Beloning voor harde werk

Zeker omdat Sels al twee keer op het laatste nippertje uit de boot viel. Zowel voor het EK 2016 als WK 2018 viel de doelman af als reserve. "Twee keer nét niet, dat was zuur. Daarom ben ik nu zo blij dat ik wel mee mag."

 

Nochtans heeft Sels er een moeilijk seizoen opzitten. Hij liep in juli een zware achillespeesblessure op en miste quasi het volledige seizoen met Strasbourg. Pas begin april maakte Sels zijn rentree bij de Franse club. "Het was mijn eerste echt zware blessure", aldus Sels. "Ik wist op voorhand dat mijn seizoen er zo goed als op zou zitten."

Normaal ben ik de nummer 3 op het EK, maar je weet nooit wat er gebeurt.

Matz Sels

"Maar ik heb hard gewerkt om terug te keren. Of ik tijdens mijn revalidatie nog met het EK in mijn achterhoofd zat? Na mijn blessure dacht ik er eigenlijk niet aan, neen. Ik wou gewoon opnieuw pijnvrij kunnen voetballen. En dat is gelukt."

"Deze selectie is, ook al komt het door omstandigheden, een beloning voor mijn harde werk de voorbije maanden. Ik ga de komende weken alles blijven geven op training om 100% klaar te zijn. Normaal ben ik de nummer 3, maar je weet nooit wat er gebeurt..."

Matz Sels maakte begin april zijn rentree bij Strasbourg
Lees ook: