Ga naar de inhoud

Joos: "Vanaken lijkt last te hebben van alomtegenwoordigheid van Lang"

 wo 5 mei 2021 17:52
Lopen Vanaken en Lang elkaar soms voor de voeten?

Elk orkest heeft maar 1 dirigent. Speelt de alomtegenwoordigheid van Noa Lang bij Club Brugge Hans Vanaken daarom parten? Het was een van de vragen waarover gediscussieerd werd in 90 Minutes, onze nieuwe podcast over de play-offs.

Over de kwaliteiten van Hans Vanaken bestaat geen twijfel, maar zijn aandeel in de match tegen Anderlecht was bijzonder beperkt en die vaststelling kan uitgebreid worden naar zijn  seizoen. De voormalige Gouden Schoen speelt geen topseizoen. Hoe komt dat? 

 

"Ik heb het gevoel dat Hans Vanaken een beetje last heeft van de alomtegenwoordigheid van Noa Lang", zei Filip Joos. "In de zone waar Vanaken graag komt, links in de driehoek op het middenveld, komt ook Lang graag. Lang komt dan uitgezakt om vanaf daar te kunnen slingeren."

 

"Vanaken ontgoochelde mij in de moeilijke eerste helft tegen Anderlecht. Ik dacht heel de tijd: "Hans, doe iets!". Drie weken geleden was zijn eerste kwartier op Anderlecht wel heel goed. Daarna niet meer. Ik denk zeker niet dat hij een volgevreten vedette is." 

 

"Ik ben het volledig eens dat Vanaken nog altijd heel goed is, maar als ik trainer van Club zou zijn, zou ik zeggen: "ik geloof blind in je, maar je cijfers zijn wat lager, ik wil je eens anders kunnen uitspelen."

Voor mij moet Vanaken iets lager staan. Omdat het makkelijker wordt om hem op te vangen als hij van hoger komt.

Steven Defour

Steven Defour nam de verdediging op zich van Hans Vanaken. Zeker omdat het geen schande is om momenteel in de schaduw te staan van Noa Lang. "De perceptie is anders geworden over Vanaken", zei Defour.  

 

"Bij elke bespreking van een ploeg tegen Club Brugge wordt er gewezen op Vanaken en Vormer. Lang is een nieuweling en dus een beetje onbekend in België. Op het moment dat er meer aandacht wordt gegeven aan Lang, komt Vanaken misschien wat meer vrij."


Wat is dan zijn beste plaats, de 8 of de 10? "Voor mij moet hij iets lager staan. Omdat het makkelijker wordt om hem op te vangen als Vanaken van hoger komt. Dat is moeilijker als hij van lager komt. Hij kan die afstand ook perfect overbruggen", zei Defour.


"Ik vind Lang wel de beste speler van de competitie dit seizoen. Ik heb ook op hem gestemd als Profvoetballer van het jaar. Maar als je Koji Miyoshi van Antwerp tien matchen laat staan, dan ga je daar ook veel van zien. Ik heb hem vorig jaar bezig gezien op training en kan zeggen Miyoshi heeft veel kwaliteiten. Hij denkt en speelt snel."

Luister hier naar de podcast of in je favoriete podcastapp

Lees ook: