Ga naar de inhoud

Olivier Deschacht hangt voetbalschoenen aan de haak: "De goesting is over"

 vr 30 april 2021 12:00
Olivier Deschacht speelde de laatste twee seizoenen van zijn carrière bij Zulte Waregem.
Olivier Deschacht speelde de laatste twee seizoenen van zijn carrière bij Zulte Waregem.

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar nu is het officieel: Olivier Deschacht zet na 20 jaar een punt achter zijn profcarrière. De verdediger van Zulte Waregem speelde meer dan 500 wedstrijden in 1e klasse en was jarenlang een van de gezichten van Anderlecht.

Olivier Deschacht vindt het na 20 jaar als profvoetballer dus welletjes geweest. De verdediger speelde het grootste deel van zijn carrière voor Anderlecht en speelde in de nadagen van zijn loopbaan ook nog voor Lokeren en Zulte Waregem, waar hij er nu op 40-jarige leeftijd een punt achter zet.

 

"Dit is voor mij het juiste moment om te stoppen met voetballen", zegt Deschacht op Twitter. "Mocht je me - toen ik me aansloot bij Lochristi - verteld hebben dat ik in 1e klasse zou spelen, de meeste matchen voor Anderlecht zou hebben, trofeeën zou winnen en voor de Rode Duivels zou spelen, dan zou ik eens goed gelachen hebben."

 

"Maar kijk, al deze dromen zijn uitgekomen. Ik zou dit nooit bereikt hebben zonder de steun van mijn familie, vrienden, fans, maar ook de haters die nooit in mij geloofden. Zij bleven me pushen."

Ik hoop dat ik herinnerd zal worden als een speler die er altijd voor ging en die elke match begon alsof het zijn laatste was.

Olivier Deschacht

"Daarnaast bedank ik al mijn ploegmaats voor de fantastische jaren en al mijn coaches voor wat ze me geleerd hebben. Niets zal vervangen wat ik het liefste doe: voetballen. Maar ik zal mijn weg wel vinden en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging."


"Ik hoop dat ik herinnerd zal worden als een speler die er altijd voor ging en die elke match begon alsof het zijn laatste was. Bedankt, Zulte Waregem, om mijn carrière op een mooie manier te doen eindigen. Maar na enkele moeilijke jaren is het mentaal op en laat dat nu net mijn sterkste punt zijn. De goesting is over."


Deschacht kan wel terugblikken op een fraaie carrière. Hij kende zijn grootste successen bij Anderlecht. Met paars-wit veroverde hij tussen 2001 en 2018 acht landstitels. Hij won ook 1x de Beker van België en 7x de Supercup. Deschacht mocht ook 20 keer het truitje van de Rode Duivels aantrekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.