Bornauw krijgt nieuwe coach bij Keulen in degradatiestrijd

  Na een 2 op 24 is Keulen in acuut degradatiegevaar beland: dat kost Markus Gisdol zijn job.

  Keulen heeft gisteravond zijn trainer Markus Gisdol ontslagen. De 2-3-thuisnederlaag in het degradatieduel tegen Mainz deed hem de das om. Na een 2 op 24 verkeert de club van Sebastiaan Bornauw in acuut degradatiegevaar.  Vanochtend is Friedhelm Funkel aangesteld als vervanger.

  FC Köln kon maar 2 punten sprokkelen in zijn laatste 8 duels. Op zes speeldagen van het einde staat de traditieclub met 23 punten op de 17e en voorlaatste plaats in de Bundesliga. Het verschil met de veilige vijftiende plaats bedraagt wel nog maar 3 punten.

   

  De 51-jarige Gisdol, ex-trainer van Hamburg, stond sinds november 2019 aan het roer bij Keulen en wist vorig seizoen de club ternauwernood voor degradatie te behoeden.

   

  Keulen-manager Horst Heldt verklaart de ingreep: "We hebben nog 6 duels om het behoud te verzekeren. We hebben resultaten nodig en dat lukte de voorbije weken niet. Met een coachwissel willen we het team een nieuwe impuls geven in deze beslissende periode."

   

  Vanochtend stelde de club al een opvolger aan: Friedhelm Funkel. De 67-jarige Duitser werd in januari 2020 bedankt voor bewezen diensten bij Fortuna Düsseldorf.  Hij coachte Keulen al eens van februari 2002 tot oktober 2003.