Sambi Lokonga na heisa over band: "Zondag speel ik weer met regenboogband"

  Albert Sambi Lokonga met de twee banden over elkaar.

  Anderlecht heeft maandag in een persbericht gereageerd op de heisa die zondag na de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen ontstond over de aanvoerdersband van Albert Sambi Lokonga. "Ik droeg beide banden", zegt de paars-witte kapitein, die op Instagram laat weten dat hij volgende week opnieuw met de regenboogband zal voetballen.

  De Pro League gaf vorige donderdag het startschot voor de 3e editie van de diversiteitscampagne "Football for All", tegen homofobie, racisme en andere vormen van discriminatie. In 1A en 1B droegen alle aanvoerders dit weekend een regenboogband en ook de cornervlaggen waren in regenboogkleuren.

   

  Anderlecht-kapitein Albert Sambi Lokonga droeg evenwel de paars-witte aanvoerdersband boven de regenboogband en dat zorgde voor controverse. In een persbericht laat de club weten het misverstand te betreuren.

   

  "Ik heb gezien dat er verwarring is ontstaan rond het dragen van mijn kapiteinsband tegen Mechelen", reageert de middenvelder. "Ik wil benadrukken dat het louter een zaak van bijgeloof is, dat ik de band van Anderlecht ook wou dragen en dat ik daarom beide banden droeg."

   

  "Ik hoop dat ik hiermee dit misverstand kan uitklaren. Ik benadruk dat ik mensen respecteer in al hun diversiteit, of dat nu om geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging gaat."

   

  Op Instagram benadrukt Sambi Lokonga dat hij volledig achter de actie van de Pro League staat. "Om mijn steun te bewijzen zal ik de regenboogband volgende week opnieuw dragen tegen Racing Genk, zoals ik ook gisteren deed tegen KV Mechelen. Dit keer zal ik ervoor zorgen dat de regenboogkleuren zichtbaar zullen zijn."

  Pro League: "Geen excuses voor"

  "Dit is een bijzonder spijtig voorval", reageert Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever. "Het was de afspraak dat elke kapitein de regenboogband zou dragen. We betreuren dat dit bij Anderlecht niet correct gebeurd is. Daar bestaan eigenlijk geen excuses voor."

   

  Mogelijk heeft het voorval financiële gevolgen voor Anderlecht. "We zullen dit zeker bespreken met de club en het zal besproken worden in de evaluatie van de sociale acties waar clubs een budget voor krijgen. Dit kan een invloed hebben op die financiering."

  Lees ook: