Anderlecht laat tegen KV Mechelen dure punten liggen in strijd om PO1

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Lukas Nmecha (1 - 0)
  1. 84' - Geel - Sandy Walsh
  2. 84' - Verv. Marian Shved door Geoffry Hairemans
  3. 84' - Verv. Igor De Camargo door Ferdy Druijf
  4. 83' - Verv. Kemar Lawrence door Anouar Ait El Hadj
  5. 74' - Verv. Kerim Mrabti door Nikola Storm
  6. 74' - Verv. Thibaut Peyre door Siemen Voet
  7. 71' - Verv. Abdoulay Diaby door Mohammed Dauda
  8. 71' - Verv. Paul Mukairu door Jacob Bruun Larsen
  9. 66' - Doelpunt strafschop - Igor De Camargo (1 - 1)
  10. 48' - Verv. Hannes Delcroix door Elias Cobbaut
  43'penalty goalLukas Nmecha1 - 0
  66'penalty goalIgor De Camargo1 - 1

  Voor de vierde opeenvolgende keer heeft Anderlecht punten laten liggen in het eigen Lotto Park. Tegen KV Mechelen kwam paars-wit niet verder dan 1-1. Nmecha en De Camargo scoorden allebei vanaf de stip. 

  Anderlecht - KV Mechelen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Er is geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht, tot Sjved een duikeling maakt in de zestien meter. Mechelen komt met zijn eigen strafschop op gelijke hoogte en paars-wit speelt daarna te morsig.
  • Man van de Match: Igor de Camargo schurkt tegen de 38 aan en is dus pensioengerechtigd, maar was met zijn ervaring en sluwheid erg belangrijk. Als de Braziliaanse Belg zijn duel eens niet weet te winnen, lokt hij wel een overtreding uit.
  • Opvallend: Anderlecht kan voor de vijfde keer op rij niet winnen van KV Mechelen. De laatste keer dat de Kakkers wonnen in het Astridpark, dateert wel al van 1994, toen Czerniatynski de enige goal maakte.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - KV Mechelen (1-1)

  Anderlecht laat zich niet afbluffen door Mechelen

  De opstellingen van beide ploegen droegen de sporen van de beker. Bij Anderlecht was er na de plaatsing voor de halve finale weinig reden om veel aan te passen. Enkel Delcroix en Lawrence konden zich in de basis werken. Mechelen zag er na de kansloze uitschakeling in Genk dan weer helemaal anders uit met liefst vijf verse namen.

   

  Wouter Vrancken beloofde een assertief Malinwa en dat kregen we ook in de openingsfase. Na een schot van Defour en een kopbal van Vranckx was het echter afgelopen met het voortvarende begin van de bezoekers en nam Anderlecht de regie en het balbezit over.

   

  Er kwamen ook kansen. Diaby glipte door de buitenspelval en botste op Thoelen, waarna Nmecha de rebound nogal onhandig naast een wenkend doel schoot. Aan de overkant was er toch nog een Mechelse mogelijkheid. Sjved verraste Wellenreuther met een schuiver die maar net naast ging. Amuzu was dan weer half uit evenwicht toen hij uithaalde.

  Geheim teken bij Anderlecht? Nmecha trekt zijn broekspijp op en ontvangt vrije trap

  Twee strafschoppen heffen elkaar uiteindelijk op

  We leken af te stevenen op een 0-0, maar vlak voor de rust pikte Mukairu een foute bal van Defour mee. De Nigeriaan bereikte Nmecha en die tuimelde in de zestien over het been van Bijker. De Duitser zette de strafschop zelf om en drukte het veldoverwicht van Anderlecht ook uit in de score.

   

  De tweede helft begon vrij aardig met een afgeweken schot van Nmecha dat de paal scheerde, maar dan viel het plots helemaal stil. Anderlecht vergat door te duwen en kreeg een fikse klap te verwerken toen Sjved nadrukkelijk een strafschop zocht. Hij gooide zich graag naar de grond in een duel met Murillo en scheidsrechter D'Hondt wees zonder twijfel naar de stip. Ook veteraan De Camargo aarzelde niet en maakte er vanaf elf meter 1-1 van.

   

  Net als in de heenronde gooide Anderlecht een voorsprong te grabbel tegen KVM. Paars-wit voetbalde in zijn jacht op de 2-1 zenuwachtig en slordig. Pas in de toegevoegde tijd konden we nog eens een interessante poging noteren. Miazga knikte een hoekschop tegen de benen van Bijker. Storm pakte nog uit met een typische dribbel, maar een Mechelse zege zou wat overdreven geweest zijn.

   

  Anderlecht laat dus na om druk te zetten op Genk en Oostende en verliest van zijn pluimen in het gevecht om Play-off I. KV Mechelen sluipt een beetje dichter bij de plaatsjes voor Play-off II, maar ook dat wordt een moeilijk verhaal.

  Geweldige dribbel van Mukairu, zonder succes

  Nmecha: "Moeten deze wedstrijden winnen"

  Ondanks de dertiende goal van Lukas Nmecha (de negende uit een strafschop) kon Anderlecht alweer niet winnen. "Dit is niet genoeg. We moeten deze wedstrijden winnen als we willen meedoen met de grote jongens."

   

  "We moeten de juiste pass vinden en dat doen we niet vaak genoeg. Die dingen komen natuurlijk met de ervaring, maar het is tijd dat we stoppen met zeggen hoe jong we zijn. Iedereen hier heeft de ambitie om in de toekomst een grote speler te worden. Dan moet je klinischer zijn", klonk het bij de Duitse spits.

   

  Er was voor de zoveelste keer te weinig dreiging. "We kregen niet genoeg voorzetten in de box gepompt. Over het algemeen was het niet doortastend genoeg. We moeten directer zijn."

  Defour: "1-1 is een correcte uitslag"

  Steven Defour liep zich tegen zijn ex-ploeg de ziel uit zijn lijf. "Ik ben stikkapot, ik heb alles gegeven. Ik weet niet hoeveel ik gelopen heb, maar ik heb vrij veel last aan mijn kuiten. Buiten die fout bij de eerste goal denk ik dat het vrij goed was. Ik denk dat we Anderlecht goed in bedwang hielden en dat 1-1 wel een correcte uitslag is."

   

  De middenvelder van KVM rekende zich de 1-0 wel aan. "Ik blijf erbij, die eerste goal... Ik hoor Rob roepen dat ik moet wisselen. In mijn ooghoek zag ik een paars truitje, maar toen was mijn pass al half vertrokken. Ik probeerde nog een fout te maken, maar Mukairu bleef recht. Voor de rest deed ik wat ik moest doen: rust aan de bal brengen, proberen vooruit te spelen en voor de verdediging de passlijnen afschermen."

  Kompany: "Zit nog iets te veel met de strafschopfase in mijn hoofd"

  Defour: "Goeie reactie na de non-match van donderdag"

  Cullen: "Blijven geloven in POI tot het einde"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Anderlecht laat voor de zoveelste keer na om een goede zaak te doen in het klassement, want het laat een voorsprong schieten tegen Mechelen. Nmecha en De Camargo wisselden strafschoppen uit. .
  3. tweede helft, minuut 93. Aan de overkant snijdt Storm op zijn typische manier naar binnen. Zijn knal vliegt ruim een meter naast de korte hoek. .
  4. tweede helft, minuut 92. Miazga knikt een hoekschop in, maar gelukkig voor Mechelen staat Bijker in de weg. .
  5. tweede helft, minuut 89. Anderlecht blijft zoeken naar zwakke punten in de afweer van Malinwa, maar de tijd om die te vinden slinkt zienderogen. .
  6. tweede helft, minuut 87. Veel heeft Anderlecht niet meer gecreëerd. 'Bijna' is niet goed genoeg. Bert Sterckx.
  7. tweede helft, minuut 84. Walsh pakt de eerste kaart. Trebel heeft intussen zijn trainingsvest opnieuw aangetrokken, want door het uitvallen van Lawrence moest Ait El Hadj invallen. .
  8. Gele kaart voor Sandy Walsh van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Geoffry Hairemans erin, Marian Shved eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Ferdy Druijf erin, Igor De Camargo eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Anouar Ait El Hadj erin, Kemar Lawrence eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Druijf en Hairemans zijn klaar voor een invalbeurt bij KVM, voor de andere bank staat Trebel al te popelen. .
  13. tweede helft, minuut 79. Dauda slaagt erin om een voorzet van Lawrence achteruit te tikken in plaats van Thoelen op de proef te stellen. .
  14. tweede helft, minuut 78. Bal voor Anderlecht. De thuisploeg voert opnieuw het hoge woord in het balbezit, maar moet stilaan opnieuw kansen gaan afdwingen. Het slot van de wedstrijd zit eraan te komen. .
  15. tweede helft, minuut 75. Er spreekt enige nervositeit uit het overhaaste voetbal van Anderlecht in deze fase van de match. .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Nikola Storm erin, Kerim Mrabti eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Siemen Voet erin, Thibaut Peyre eruit
  18. Problemen voor Peyre. Terwijl bij Anderlecht Dauda en Larsen hun opwachting maken, is het einde verhaal voor Peyre. Voet maakt zich vliegensvlug klaar om in te springen. . tweede helft, minuut 72.
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Mohammed Dauda erin, Abdoulay Diaby eruit