Ga naar de inhoud

Val en diskwalificatie verpesten finale voor Hanne Desmet op WK shorttrack

 za 6 maart 2021 16:41
Hanne Desmet tekende zaterdag voor de beste Belgische prestatie in Dordrecht.

De eerste finaledag van het WK shorttrack in Dordrecht (Nederland) heeft de Belgen 1 finale opgeleverd. Hanne Desmet kwam daarin ten val. Sijn Desmet kon zowel op de 500m als op de 1.500m de finale niet bereiken.

Hanne Desmet had na een knap parcours de finale bereikt op de 1.500 meter. In die finale leek een medaille binnen bereik, maar een val in de voorlaatste bocht maakte bruusk een einde aan die droom.

 

Door een foutje net voor de val werd onze landgenote nog gediskwalificeerd en dus werd ze op de laatste plaats gezet na de finale. De zege was voor de Nederlandse Suzanne Schulting, die haar favorietenrol waarmaakte.

 

Op de 500 meter bleef Hanne Desmet steken in de kwartfinales. Dat was voor Tineke den Dulk, de kersverse Belgische die voorheen voor Nederland uitkwam, ook het geval. Den Dulk werd op de 1.500 meter ook uitgeschakeld in de kwartfinales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stijn Desmet wint B-finale op de 500 meter

Ondanks een aantal slimme passeerbewegingen in zijn halve finale haalde Stijn Desmet de finale niet op de 1.500 meter. Net als zijn zus Hanne werd hij met een straf naar de uitgang van de piste gestuurd. 

 

Op de 500 meter werd Desmet opgevist voor de halve finales op basis van zijn tijd in de kwartfinales. Hij belandde na de halve finales in de B)finale en die won hij na een straf voor de Hongaar Shaolin Sandor Liu. Morgen staat er nog de 1.000 meter en de afsluitende 3.000 meter op het programma.