Ga naar de inhoud

Vele afwezigen deden Club niet twijfelen: "Mentaliteit is uitzonderlijk goed"

 do 18 februari 2021 18:53
Rik De Mil nam even het roer over van Philippe Clement.

Club Brugge kan met goede papieren de terugwedstrijd tegen Dinamo Kiev aanvatten in de Europa League. Gelegenheidscoach Rik De Mil is tevreden met het gelijkspel in Oekraïne. "Dit geeft een goed gevoel, maar we zijn er nog lang niet", waarschuwt hij.

Door de coronabesmetting van Philippe Clement ruilde beloftencoach Rik De Mil Club NXT voor het eerste elftal. Hij zag een goede prestatie in het ijskoude Kiev. "Het waren geen eenvoudige omstandigheden, dus ik ben tevreden met het uiteindelijke resultaat", zei hij.

 

De vele afwezigen hadden hem nooit doen twijfelen. "Ik heb geen seconde getwijfeld, want de mentaliteit in de groep is uitzonderlijk goed. De jongens hebben getoond hoe professioneel ze wel zijn."

 

"We hebben een goede organisatie neergezet en hebben een belangrijk doelpunt in een uitwedstrijd gemaakt. Ondanks het tegendoelpunt hebben we nooit gepanikeerd. We wisten dat we in het laatste halfuur op fysiek vlak beter zouden zijn en we het verschil zouden kunnen maken."

 

"Ik zou liegen als ik zeg dat dit me geen speciaal gevoel geeft. Nu moeten we het doortrekken. Dit geeft een goed gevoel, maar we zijn er nog lang niet", besluit De Mil.

 We wisten dat we in het laatste halfuur op fysiek vlak beter zouden zijn en we het verschil zouden kunnen maken.

Rik De Mil

Vormer: "Als we ons spel spelen, kunnen we ze pijn doen"

Ook aanvoerder Ruud Vormer kon leven met een 1-1-gelijkspel in Kiev. "Ik hoop nu dat we het thuis kunnen afmaken. In de eerste helft moesten we wat meer diepte zoeken, want daar kan je ze pijn doen. Dat zullen we in de terugwedstrijd moeten doen."

 

"Ik denk dat we Dinamo Kiev volgende week kunnen uitschakelen. Maar we zullen klaar moeten zijn, want het is toch een aardig elftal. Als we ons spel spelen, kunnen we ze pijn doen."

Ik denk dat we Dinamo Kiev volgende week kunnen uitschakelen, maar we zullen klaar moeten zijn.

Ruud Vormer

Brandon Mechele bezorgde Club Brugge de goede uitgangspositie. "Het is een belangrijk uitdoelpunt voor het team", beseft de verdediger. "Ik kopte de bal mooi binnen."

 

"Ik had vandaag het gevoel dat we de betere ploeg waren. Als we volgende week iets meer durf tonen in balbezit, kunnen we een heel mooie zaak doen. We hebben zo goed als niets weggegeven, behalve wat kleine kansjes in de eerste helft."