Ga naar de inhoud

VIDEO: Ai, voorwiel Adam Toupalik breekt op Tsjechisch kampioenschap

 za 9 januari 2021 16:12
Adam Toupalik
Adam Toupalik is niet langer een liefhebber van boomstammen.

In Tsjechië hebben ze vandaag al het nationaal veldritkampioenschap gereden. Michael Boros (29) veroverde voor de 4e keer in zijn carrière de titel, Adam Toupalik was de pechvogel van de dag.

Op de omloop in Jabkenice had de parcoursbouwer geen balkjes geplaatst, maar wel oerdegelijke boomstammen als hindernis. Die hordes waren te zwaar voor de fiets van Adam Toupalik. De 25-jarige crosser schatte zijn sprongen niet goed in waardoor zijn voorwiel brak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De naam van Adam Toupalik doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. 5 jaar geleden vergiste hij zich op het WK voor beloften in Zolder. De Tsjech juichte te vroeg en zag zijn WK de mist ingaan. Een ronde later werd hij geklopt door Eli Iserbyt.

Adam Toupalik
31 januari 2016: Adam Toupalik juicht een ronde te vroeg op het WK.

Michael Boros Tsjechisch kampioen

Terug naar het Tsjechisch kampioenschap van vandaag. Voor de 4e keer in zijn carrière croste Michael Boros (29) naar de nationale titel. Eerder won hij al in 2017, 2018 en 2019.

 

Boros finishte 22 seconden voor Tomas Paprtska. Josef Jelenik kwam als 3e binnen, op meer dan een minuut van Boros.

 

Bij de vrouwen ging de titel naar de 38-jarige renster Pavla Havlikova.

Michael Boros
Michael Boros triomfeert in Jabkenice.