Ga naar de inhoud

Giro-bergkoning breekt zijn sleutelbeen na aanrijding op training

 zo 27 december 2020 10:29
Guerreiro won in de Giro van 2020 een etappe en was er ook de bergkoning.

Wielrenner Ruben Guerreiro heeft tijdens een trainingsritje in Portugal zijn sleutelbeen gebroken na een aanrijding met een auto. De 26-jarige Portugees van EF Education-Nippo werd ondertussen al geopereerd.

Guerreiro doet zijn verhaal in de Portugese sportkrant A Bola. "Ik was met enkele vrienden aan het trainen toen ik plots werd aangereden door een auto."

 

"De chauffeur van de auto besliste vanuit het niets om plots een manoeuvre te doen. Ik weet niet eens of ze ons überhaupt gezien heeft. Ik kon de botsing niet meer vermijden en in het ziekenhuis werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld."

 

De ritwinnaar en bergkoning van de voorbije Giro d'Italia hoopt snel weer op de fiets te zitten. "Ik wil mijn seizoen kunnen beginnen in de UAE Tour in februari. 2021 wordt een belangrijk jaar voor mij."