Ga naar de inhoud

Marc Hirschi: "Wegrit in Tokio wordt belangrijkste koers van 2021"

 zo 6 december 2020 11:11
Marc Hirschi was dit jaar ongenaakbaar op de Muur van Hoei.

Het stond in de sterren geschreven dat Marc Hirschi (22) vroeg of laat zou doorbreken in het peloton, maar de Zwitser heeft in dit coronajaar meer dan één keer bewezen hoe talentvol zijn benen zijn. Kan hij volgend jaar minstens even goed doen? "Het wordt lastig, want er zal naar mij gekeken worden."

Dankzij zijn wereldtitel bij de beloften in 2018 wisten heel wat wielervolgers uiteraard al dat ze Marc Hirschi in de gaten moesten houden, maar de Zwitser van Sunweb (volgend jaar Team DSM) heeft zichzelf wel erg snel op de kaart gezet.

 

Hirschi won een rit in de Tour, werd 3e op het WK, won de Waalse Pijl en eindigde ook in Luik-Bastenaken-Luik nog eens 2e. 

 

"Of ik volgend jaar afgelopen seizoen kan evenaren? Ook al haal ik hetzelfde niveau, het wordt lastig", weet de Zwitser. "Er zal meer naar mij gekeken worden."

 

"Ik ben nog jong en ik ben gemotiveerd om het niveau van 2020 weer te halen. Ik kijk er met een positieve ingesteldheid naar uit."

 

"2020 was een speciaal en kort seizoen. Het wordt lastig om beter te doen. Ik hoop constant te presteren in een normaal en traditioneel seizoen. Dan zie ik wel waar ik uitkom."

Ik neem zeker deel aan de klimklassiekers, over de Vlaamse koersen is nog geen beslissing gevallen.

Marc Hirschi

Hirschi vertoeft op Gran Canaria, waar hij na een rustperiode van 2 weken nu al 3 weken aan het trainen is. "Volgend jaar wil ik een grote ronde rijden, maar ik weet nog niet welke rittenkoers dat zal zijn. Het parcours van de Giro is nog niet vrijgegeven."

 

"De klassiekers worden uiteraard ook een doel. De klimklassiekers zal ik zeker rijden, over de Vlaamse koersen is er nog geen beslissing gevallen. En ik mik ook op de Spelen in Tokio."

 

Als Hirschi zou mogen kiezen, welke koers wil hij volgend jaar dan winnen? "Dan ga ik voor de Spelen, een kans die je maar om de 4 jaar krijgt. En misschien is dit het enige parcours dat mij ligt. De wegrit in Tokio wordt volgend jaar de grootste koers."

In de Tour werd Hirschi beloond voor zijn aanvalswerk.