Ga naar de inhoud

"Ook al zullen mensen in de club kwaad zijn, ik speel met sterkste team tegen Tottenham"

 vr 4 december 2020 11:50
Ritchie De Laet en Ivan Leko na de zege tegen Loedogorets.

Antwerp is zeker van de volgende ronde in de Europa League. Zal coach Ivan Leko enkele sterkhouders dan rust gunnen tegen Tottenham, met het oog op de toppers tegen Genk en Club Brugge? "In voetbal moet je respect tonen."

Volgende week donderdag speelt Antwerp voor groepswinst tegen Tottenham. Met een gelijkspel houdt het de topclub uit de Premier League achter zich. Maar die match valt in een drukke periode voor Antwerp, tussen toppers tegen Genk en Club Brugge in de Jupiler Pro League.

 

Ritchie De Laet wil alvast niets weten van rust, dat werd gisteren duidelijk in het interview na de match tegen Loedogorets. Ben je bang dat je niet mag spelen tegen Tottenham? Dat was de vraag van onze interviewer Eddy Demarez..

 

"Nee, ik ga spelen", was het antwoord van de Antwerp-verdediger. "Ik zal het zeggen tegen de trainer. Hij is de baas natuurlijk, maar als we nog voor groepswinst kunnen gaan, dan moeten we met het sterkste team spelen. Zo simpel is het."

Ritchie zal spelen tegen Tottenham donderdag, want in voetbal moet je respect tonen.

Ivan Leko

Hallo Ivan Leko? "Ritchie zal spelen tegen Tottenham donderdag, want in voetbal moet je respect tonen", zat de trainer van Antwerp op dezelfde lijn met zijn verdediger.

 

"We gaan naar Engeland, de wieg van het voetbal, en spelen daar tegen Tottenham, de finalist van de Champions League in 2019. De ploeg met een van de beste coaches van Europa en van de wereld (José Mourinho)."

 

"Dan stel ik mijn beste team op, ook al weet ik dat veel mensen in de club wellicht kwaad zullen zijn. Omdat zij de wedstrijden tegen Club Brugge en Genk belangrijker vinden. Maar dat geldt niet voor mij."