Antwerpse trein dendert de 1/16e finales van de Europa League in

  1. 45' - Verv. Jordan Ikoko door Georgi Terziev
  2. 21' - Doelpunt - Martin Hongla (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Cauly Oliveira Souza
  2. 90+3' - Geel - Alex Santana
  3. 90+2' - Geel 2 - Dragos Grigore
  4. 88' - Doelpunt - Benson Manuel (3 - 1)
  5. 86' - Verv. Pieter Gerkens door Dieumerci Mbokani
  6. 84' - Verv. Stéphane Badji door Alex Santana
  7. 84' - Verv. Kiril Despodov door Dimitar Mitkov
  8. 78' - Verv. Martin Hongla door Frank Boya
  9. 78' - Verv. Lior Refaelov door Aurélio Buta
  10. 73' - Doelpunt - Ritchie De Laet (2 - 1)
  11. 72' - Geel - Anton Nedyalkov
  12. 68' - Verv. Mavis Tchibota door Bernard Tekpetey
  13. 68' - Verv. Claudiu Keserü door Elvis Manu
  14. 65' - Verv. Simen Juklerød door Benson Manuel
  15. 65' - Verv. Cristian Benavente door Nana Ampomah
  16. 63' - Geel - Dragos Grigore
  17. 54' - Doelpunt - Kiril Despodov (1 - 1)
  21'goalMartin Hongla1 - 0
  54'goalKiril Despodov1 - 1
  73'goalRitchie De Laet2 - 1
  88'goalBenson Manuel3 - 1

  Antwerp heeft de 1/16e finales van de Europa League bereikt. Loedogorets werd met groot machtsvertoon opzij gezet. De slotmatch bij Tottenham wordt een galamatch, met enkel de groepswinst als inzet.

  Antwerp - Loedogorets in een notendop:

  • Sleutelmoment: Even schrikken voor Antwerp na de rust. Despodov deelt een tikje uit door de gelijkmaker te scoren na een pak gemiste Antwerpse kansen in de eerste helft. In het laatste kwart zetten De Laet en Benson finaal orde op zaken.
  • Man van de match: Ritchie De Laet speelt misschien wel zijn beste seizoen ooit en toont zich ook op het Europese toneel. Onvermoeibaar op de flank en efficiënt voor doel: knalprestatie van de geboren Antwerpenaar.
  • Opvallend: Het mag dan wel een druk programma zijn voor Antwerp, in de eerste helft legden de spelers van coach Leko een moordend tempo op de mat. Het leken wel Duracell-konijntjes met elk drie longen.

  Kijk hier naar het verslag:

  Antwerp overvleugelt Loedogorets, maar beloont zichzelf karig

  Antwerp kon zich tegen Loedogorets verzekeren van een plaats in de 1/16e finales van de Europa League. Europees overwinteren was al 28 jaar geleden voor The Great Old en de Antwerpenaren toonden zich van bij het begin gebrand op de kwalificatie. Al in de openingsminuten devieerde Gerkens een voorzet van Miyoshi net naast.


  Loedogorets leek na een Antwerpse blitzstart het evenwicht heel even te herstellen, maar na een paar minuten van goede wil zakten de Bulgaren weer helemaal in. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar puurde uit het schotensalvo slechts 1 doelpunt: een schicht van Hongla ging wel erg fraai in de hoek: 1-0. Een verdiende maar wat magere voorsprong na een eerste helft waarin Antwerp Loedogorets helemaal overvleugelde.

  Hongla zorgt met heerlijke vlam voor de 1-0 voor Antwerp

  Even schrikken voor Antwerp, maar De Laet en Benson zetten orde op zaken

  Een ongeschreven wet in het voetbal schrijft dat wie de kansen niet afmaakt vaak het deksel op de neus krijgt. Voor Antwerp was dat vandaag niet anders. Het had dan wel 4-0 kunnen staan bij de rust, de realiteit was anders: Loedogorets kwam furieus uit de kleedkamer en strafte de gemiste Antwerpse kansen af door in de 54e minuut gelijk te maken via Despodov.


  Tottenham hielp Antwerp ondertussen een handje door op voorsprong te klimmen bij LASK in Oostenrijk, maar de Antwerpenaren wilden graag zelf de kwalificatie afdwingen. In het laatste kwart kantelde de wedstrijd definitief in het voordeel van Leko en de zijnen: De Laet kopte eerst een vrije trap van Refaelov precies in het hoekje. Vlak voor tijd rondde Benson een assist van Miyoshi af voor de 3-1.


  The Great Old overwintert voor het eerst in 28 jaar nog eens Europees en mag volgende week in Londen zelfs gaan strijden om de groepswinst tegen Tottenham. Een punt volstaat voor de Antwerpenaren, want Tottenham kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3 bij LASK.

  Koude douche voor Antwerp: 3e kans voor de Bulgaren is raak: 1-1

  Ritchie De Laet buffelt een vrije trap in doel: 2-1

  Benson maakt het helemaal af voor Antwerp: 3-1

  Reacties na de kwalificatie voor de 1/16e finales

  • Ritchie De Laet: “Zot hé, hoe moeilijk we het onszelf altijd maken. Ik snap dat zelf ook niet goed. Bij de rust had het al een feestje moeten zijn, maar het wilde maar niet lukken in de afwerking. Nochtans creëerden we kans op kans en allemaal waren ze knap uitgespeeld. In de tweede helft kwamen ze snel uit de kleedkamer, net als in Bulgarije. Maar we hadden vertrouwen getankt in de eerste helft en we wisten wat we moesten doen om de wedstrijd weer in handen te krijgen. Ik mag wel van geluk spreken dat er geen VAR was, want volgens mij raakt de bal mijn arm bij mijn doelpunt. Is het nog 3-3 geworden in LASK - Tottenham? Dat is tof, dan kunnen we nog strijden voor de groepswinst. Of ik schrik heb dat Leko me in Londen gaat sparen? Neenee, ik zal wel spelen. Ik ga daar spelen. Enfin, hij is natuurlijk baas, hé (lacht).”
  • Pieter Gerkens: “Het komt altijd weer op hetzelfde neer: dat we de kansen niet afmaken. Voorlopig zonder veel erg want we winnen, maar vroeg of laat breekt ons dat zuur op. Ook ik had vandaag minstens één keer moeten scoren. We moeten gewoon die kansen blijven creëren en hopen dat ze er beginnen in te gaan. Net als Ritchie hoop ik ook dat ik volgende week geen rust krijg in dat imposante stadion van Tottenham. Ritchie is trouwens al drie weken bezig over die wedstrijd. Een pintje vanavond? Misschien wel één, ja.”
  • Ivan Leko: “Ik was boos en trots tegelijk tijdens de rust. Wat we in de eerste helft lieten zien was een verderzetting van de voorbije weken met een Antwerp dat goed voetbal speelt, maar we moeten onze kansen afmaken. We maken het onszelf veel te moeilijk. De match kon na de rust zomaar kantelen naar 1-2, maar gelukkig nemen we hem weer in handen. De belangrijkste conclusie is dat we Antwerp weer op de Europese kaart hebben gezet met 4 overwinningen op 5 wedstrijden én goed voetbal. Ik ben trots op mijn jongens. Met groepswinst zijn we niet echt bezig. Het is een leuk extraatje, maar vergeet niet dat we uit pot 4 komen, hé. Toen ik drie maanden geleden naar de loting zat te kijken met mijn vrouw, voorspelde ik dat we in Londen voor de groepswinst zouden strijden. Ze verklaarde mij gek, en kijk waar we nu staan. Als je droomt, droom dan groot. Of Ritchie schrik moet hebben dat hij rust zou krijgen? Neen. Ik zal met mijn sterkste ploeg spelen, zelfs al maak ik daar misschien andere mensen in de club ongelukkig mee. We gaan naar het moederland van het voetbal. Ik wil daar op ons sterkst staan.”

  Leko: "We hebben de club opnieuw op de Europese map gezet"

  De Laet: "Het had al 5-0 moeten zijn aan de rust"

  Gerkens: "Ga niet zeggen dat ik volgende week rust wil (lacht)"

  Jaecques: "Dit is gewoon fantastisch voor ons en voor het Belgisch voetbal"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Cauly Oliveira Souza van Loedogorets tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 93. 't Is binnen! Na 28 jaar mag Antwerp weer eens Europees overwinteren. Loedogorets liet The Great Old even schrikken na de rust, maar De Laet en Benson zetten orde op zaken. Volgende week strijdt Antwerp in Londen om de groepswinst tegen Tottenham. .
  4. Gele kaart voor Alex Santana van Loedogorets tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Tweede gele kaart voor Dragos Grigore van Loedogorets tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Een vrije trap van Miyoshi waait voorbij de tweede paal. Nog anderhalve minuut extra tijd en Antwerp mag de kwalificatie vieren. .
  7. tweede helft, minuut 89. Rood! De kaart die Grigore daarnet al had mogen krijgen, wordt nu toch onder zijn neus geduwd. Opnieuw gaat hij met twee voeten vooruit in de tackle, dit keer op Mbokani. Tweede keer geel en dus rood. .
  8. tweede helft, minuut 88. Benson maakt het helemaal af voor Antwerp in het slot: 3-1.

   Benson maakt het helemaal af voor Antwerp in het slot: 3-1

  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Benson Manuel van Antwerp. 3, 1.
  10. tweede helft, minuut 86. Boeken dicht! De Antwerpse zege krijgt nog wat meer glans in de slotminuten. De ingevallen Benson beslist de wedstrijd helemaal op aangeven van Miyoshi: 3-1! .
  11. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd volmaken, dat is wat ze nu moeten doen. Peter Vandenbempt op Canvas.
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Dieumerci Mbokani erin, Pieter Gerkens eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Loedogorets, Alex Santana erin, Stéphane Badji eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Loedogorets, Dimitar Mitkov erin, Kiril Despodov eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Loedogorets komt voorzichtig nog wat opzetten, maar creëert geen gevaar. Antwerp lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben. .
  16. tweede helft, minuut 80. De laatste tien minuten zijn ingegaan. Buta wordt op rechts aangespeeld door Benson, maar talmt te lang. .
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Martin Hongla eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Lior Refaelov eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Er mag er nog altijd eentje bij voor Antwerp in de laatste 12 minuten. Peter Vandenbempt op Canvas.
  20. tweede helft, minuut 76. Ritchie De Laet buffelt een vrije trap in doel: 2-1.

   Ritchie De Laet buffelt een vrije trap in doel: 2-1