Steve De Ridder wuift coach Muscat uit bij STVV: "Bedankt voor alles!"

  Kevin Muscat maakte van Steve De Ridder zijn aanvoerder. Het respect is wederzijds.

  De voetballerij is meestal een harde wereld, waarin de resultaten heilig zijn. Dat bewees nog maar eens het ontslag van coach Kevin Muscat bij STVV, die na de 1-1 tegen Waasland-Beveren en 3-2 bij rode lantaarn Moeskroen mocht beschikken. Maar het is niet al kommer en kwel. Het respect tussen spelers en trainer blijft groot.

  STVV bevindt zich na 14 speeldagen in volle degradatiestrijd na de 1 op 6 tegen staartploegen Waasland-Beveren en Moeskroen. Dat kostte de Australiër Muscat, die sinds de zomer hoofdcoach was, zijn kop.

   

  Maar ondanks de malaise binnen de club waren er toch woorden van dank tussen ex-coach en spelers. "Bedankt voor al jullie inspanningen", liet Muscat een boodschap voor de spelers achter op het instructiebord. "Het beste voor de rest van het seizoen én de toekomst." Ook zijn assistenten tekenden mee.

   

  De Ridder, die van Muscat de aanvoerdersband kreeg, wuifde zijn coach ook met mooie woorden uit: "Bedankt, trainersstaf! Het was een plezier. En voor mij persoonlijk: Kevin, bedankt voor alles! Ik ben je heel wat verschuldigd. Het beste voor de toekomst."

  Steve De Ridder lag dit seizoen een tijd in de lappenmand met een gebroken sleutelbeen.