Ga naar de inhoud

Franstalige voetbalvleugel: "Geen amateurvoetbal voor februari"

 di 1 december 2020 12:14
" "
Gisteren was er een vergadering met alle stakeholders: Pro League, KBVB, Vlaamse en Franstalige vleugel.

De amateurvoetbalcompetities in ons land zullen niet voor de maand februari weer kunnen worden hervat, stelt de Franstalige voetbalvleugel (ACFF) in een communiqué. Gisteren hielden de Belgische voetbalbond, de Pro League, de ACFF en zijn Vlaamse tegenhanger samen een crisisberaad.

De 4 partijen kwamen samen om de beslissingen van het Overlegcomité van vorige vrijdag te bestuderen. Voetbal Vlaanderen uitte zaterdag al zijn bezorgdheid en stelde zich de vraag of het finaal nog wel nut heeft om de competities zo laat nog op te starten. En wat met de 1/16e finales in de beker?

 

Daarop kwam gisteren wel nog geen antwoord. Het amateurvoetbal wilde graag op 9 januari heropstarten, maar omdat er geen versoepelingen werden uitgesproken richting sport, vreest het de politieke goedkeuring daarvoor.

 

"Het is vandaag meer dan waarschijnlijk dat de trainingen niet zullen hervatten voor 15 januari (zonder nieuwe beslissing van het Overlegcomité), wat betekent dat de amateurcompetities niet zullen kunnen hernemen voor de maand februari", luidt het in het persbericht.

 

"Er zijn verschillende mogelijkheden om de competities te vervolgen aan bod gekomen. Er zijn ook nog meer vergaderingen gepland om de verschillende opties grondiger te analyseren. Daarna zal een beslissing genomen worden die onder meer rekening zal houden met de openingsdatum van de kleedkamers en de kantines, net als met de evolutie van de pandemie."

 

In het weekend van 9 en 10 januari staan de bekerwedstrijden op het programma met de intrede van de eersteklassers. Maar het is ook daar nog onduidelijk wat daarmee zal gebeuren.