Ga naar de inhoud

NTT maakt doorstart als Team Qhubeka Assos, Campenaerts blijft

 vr 20 november 2020 09:23
" "
Victor Campenaerts lag nog 2 jaar onder contract bij NTT en vreesde voor zijn job. Om 10u maakt hij zijn toekomst bekend.

Er is dan toch een oplossing uit de bus gekomen voor NTT Pro Cycling. Het voortbestaan van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg was in gevaar, nadat hoofdsponsor NTT zich teruggetrokken had. Maar oprichter Douglas Ryder kwam vanochtend met het verlossende nieuws: hij gaat in zee met het Zwitserse wielerkledingbedrijf ASSOS en creëert Team Qhubeka ASSOS. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts blijft bij het team.  

Eind september maakte het Japanse telecombedrijf NTT bekend dat het na 2020 uit het wielrennen stapt. Er braken onzekere tijden aan voor het team van Victor Campenaerts, een van de weinige renners die voor 2021 nog onder contract lag.

 

Teammanager Bjarne Riis slaagde er niet in om een nieuwe sponsor te vinden en verliet ondertussen het schip. Maar vandaag kwam oprichter Douglas Ryder met goed nieuws. "Ik ben heel blij dat ik de steun heb gekregen van sommige ongelooflijke mensen én partners. Waaronder ASSOS, dat hoofdsponsor wordt."

 

Ryder is blij dat hij zijn fietsproject in Afrika kan voortzetten. Qhubeka is de Zuid-Afrikaanse liefdadigheidsstichting die het fietsen en wielrennen promoot in het Afrikaanse continent en onder meer fietsen verdeelt onder kansarmen.

 

NTT Pro Cycling heette vroeger Team Dimension Data (2016-2019) en daarvoor MTN-Qhubeka. Het team heeft sinds 2016 een licentie voor de WorldTour, maar het is afwachten op welk niveau de Zuid-Afrikanen in 2021 uitkomen. Ryder zegt wel een topteam te willen zijn. (lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Museeuw wordt mentor van Campenaerts

In een videootje met Johan Museeuw - samen op pad over Vlaamse wegen - maakte Victor Campenaerts op zijn YouTube-kanaal bekend dat hij bij het team blijft. Over andere renners in het team voor 2021 is nog niets bekend.

 

In het filmpje maakte Campenaerts ook bekend dat Museeuw vanaf volgend seizoen zijn mentor wordt. "Ik kan wat tips en tricks geven", stelt de wereldkampioen van 1996, die ook 3 keer de Ronde en 3 keer Parijs-Roubaix won.