Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

Genk moet aantal fans in stadion halveren na overtreden coronaregels

 ma 21 september 2020 15:02
KRC Genk zal weer wat meer supporters moeten teleurstellen.

Wie niet horen wil, moet voelen. Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft de stadioncapaciteit van Genk met de helft gereduceerd. Na het wangedrag van enkele fans mogen er maar 2.500 supporters meer binnen voor het volgende thuisduel tegen KV Oostende.

Genk wordt gestraft voor fans die zich niet aan de coronaregels houden

Minister Weyts grijpt in

Voor het eerst sinds begin maart mocht de Luminus Arena gisteren weer de deuren openzwaaien voor zijn supporters. Maar niet alle supporters hielden zich aan de opgelegde coronamaatregelen tijdens de match tegen KV Mechelen. Noch de veilige afstand, noch de mondmaskerplicht werd door alle supporters gerespecteerd.

 

Minister van Sport Ben Weyts grijpt meteen in en halveert de stadioncapaciteit van Genk. Tegen KV Oostende mogen er maar 2.000 supporters meer binnen.  "Het spijt me zeer dat ik van mijn hart een steen moet maken", zegt hij.

 

"Maar ik had op voorhand aangekondigd dat we sancties zouden treffen wanneer de afspraken niet zouden worden nagekomen. Ik heb mijn nek ver uitgestoken om competities te kunnen laten plaatsvinden met publiek."

 

"Als iedereen vanuit de huiskamer zelf kan vaststellen dat de afgesproken veiligheidsregels niet worden gerespecteerd, dan moet ik optreden. We moeten ons echt bewust zijn van de voorbeeldfunctie die de Pro League clubs in deze hebben."

Als iedereen vanuit de huiskamer zelf kan vaststellen dat de afgesproken veiligheidsregels niet worden gerespecteerd, dan moet ik optreden.

Ben Weyts

Genk: "We staan machteloos"

Genk had eerder deze dag nog een open brief naar zijn supporters gestuurd. "Wij veroordelen dit gedrag ten stelligste. Aan deze tientallen supporters: dit is een klap voor iedereen bij KRC Genk én bij uitbreiding de hele maatschappij."

 

De beslissing van Weyts komt dan ook niet als een verrassing. "Dit viel te vrezen", zei woordvoerder Peter Morren. "We wisten dat de minister deze beslissing kon nemen."

 

"Uiteraard betreuren we wat er zondag tegen Mechelen is gebeurd. Dat werd ook zo gesteld in onze open brief. Maar we staan ook machteloos. Er is overleg op meerdere niveaus, met alle betrokken stakeholders."

 

Tegen KV Mechelen zaten er 3.140 Genkse supporters in het stadion. Er waren 5.000 plaatsen beschikbaar gesteld. Door de beslissing van Ben Weyts zakt het aantal beschikbare plaatsen voor de thuiswedstrijd tegen Oostende naar 2.500.

Pro League: "Samen voor zorgen dat lege stadions tot het verleden behoren"

Ook de Pro League heeft intussen gereageerd op de taferelen in Genk. "De terugkeer van fans de voorbije 2 weekends in de Pro League gebeurde dankzij maanden intensief werk en samenwerking tussen de clubs, overheden, virologen en de Pro League."

 

"Hoewel het niet altijd evident is, volgde de overgrote meerderheid van de fans de voorbije 2 speeldagen alle maatregelen en bepalingen op. Een minderheid van de aanwezige supporters legde echter de bepalingen en voorschriften naast zich neer. Het management van de Pro League nam intussen contact met de betrokken clubs om herhalingen van inbreuken te vermijden."

 

"Terwijl wij de meerderheid van de bezoekers willen danken voor hun positieve instelling, dienen wij het negatieve gedrag van deze minderheid te veroordelen."

 

"Het brengt de volksgezondheid in gevaar, het toont geen respect voor de inzet van de clubs en alle medewerkers die bijzonder hard gewerkt hebben om de terugkeer van fans mogelijk te maken en hypothekeert de verdere terugkeer van het publiek in onze stadions."

 

"De strijd tegen de Covid-19 pandemie is een gezamenlijke maatschappelijke opdracht. Niet evident, wel noodzakelijk."

 

"De sfeer en de blijdschap die de terugkeer van de fans in onze stadions vorige week met zich meebracht, toont nog eens aan dat voetbal met fans het allermooiste is, voor iedereen op en rond het veld. Laat ons samen er voor zorgen dat lege stadions definitief tot het  verleden behoren."

Terwijl wij de meerderheid van de bezoekers willen danken voor hun positieve instelling, dienen wij het negatieve gedrag van een minderheid te veroordelen.

Pro League