Ga naar de inhoud

Keukeleire: "Coronavrije Tour is geen verrassing, want maatregelen waren extreem"

 za 19 september 2020 16:40

"Ik geef ons 50% kans dat we Parijs halen", zei Michel Wuyts voor de start van de Tour. Maar uiteindelijk heeft corona geen roet in het eten kunnen gooien. Jens Keukeleire is niet verbaasd.

"We zijn er geraakt, zeker?", zegt Jens Keukeleire op de top van La Planche des Belles Filles. Hij heeft het dan niet alleen over zijn eigen prestatie, maar over het hele circus. Geen enkele renner testte positief op corona tijdens de Tour.

 

"Als je ziet wat de organisatie er allemaal aan gedaan heeft en ze er bij ons in de ploeg ook nog voor deden, dan is dat geen verrassing. Het is allemaal vrij extreem."

 

"Het grootste verschil met het voetbal (waar wel veel positieve gevallen zijn) is dat wij hier in één bubbel blijven. Je belt naar huis en het is alsof je naar een andere wereld belt. Jullie zijn de enige buitenstaanders die we ontmoeten en dat is met masker en op afstand. In het normale leven is zoiets niet mogelijk, maar in de Tour hebben ze alles gecreëerd om contact te vermijden."

 

"Het is wel goed nieuws voor de toekomst. Dit toont aan dat het mogelijk is, ook voor andere grote sportevenementen."

"Vrijdag al weer in een nieuwe bubbel"

Voor Keukeleire is het einde nog niet in zicht. Normaal gezien kun je als renner na de Tour even op adem komen, maar vrijdag wordt hij al in een nieuwe bubbel verwacht, die van de klassiekers.

 

"In die bubbel zit ik van de Waalse Pijl tot Roubaix. Dat is een heel lange periode, maar alleen rijden we niet elke dag een wedstrijd. Dan ben je dus lang weg van huis, maar het is de beste optie."

 

Het gezin van Keukeleire moet hem dus nog een hele tijd missen. "Het is niet makkelijk, maar ploegmaats als Tejay (van Garderen) en Daniel (Martinez) zijn al sinds juli in Europa zonder hun familie in Amerika en Colombia te zien. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijker om contact te hebben met het thuisfront."