Ga naar de inhoud

meest recent

Wim De Decker: "Heel wat zaken gezien waarover ik tevreden ben"

 wo 16 september 2020 07:53
Wim De Decker
Wim De Decker

AA Gent heeft zich in moeilijke omstandigheden geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Coach Wim De Decker was na afloop van de wedstrijd tegen Rapid Wenen dan ook een tevreden man. "Dit doet enorm veel deugd", vertelt De Decker.

Amper een dag na het ontslag van Laszlo Bölöni stond AA Gent voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Rapid Wenen. Coach Wim De Decker, die het roer overnam na het vertrek van Bölöni, zag hoe zijn team de Oostenrijkers met 2-1 weer naar huis stuurde.

 

"We hadden niet veel tijd om de match voor te bereiden. In het eerste kwartier merkte je dat er veel nervositeit was. Er zat veel afval in ons spel. Daarna zag ik een beter Gent, dat op balbezit probeerde te spelen. Ik heb dingen gezien op het veld die we gevraagd hadden. Daar ben ik best tevreden over."

 

"In de 2e helft zag ik ook wel werkpunten, dat kan ook niet anders. Maar de spelers toonden wel veel bereidwilligheid. Ik hoop dat we de goeie weg ingeslagen zijn. Deze zege doet wel deugd voor een groep die de laatste weken toch wat meegemaakt heeft. Je ziet dat de spelers weer groeien."

Kums: "Rapid Wenen is geen slechte ploeg"

  • Sven Kums: "De kwalificatie was het belangrijkste en dat is gebeurd, dus dat doet deugd. Onze manier van spelen kan zeker nog beter. Na de 2-0 moeten we het beter uitspelen. Maar ik heb wel offensieve patronen gezien en onze 1e goal was mooi. Rapid is geen slechte ploeg. Ze hebben enkele technische spelers en hebben het ons moeilijk gemaakt. We hebben allemaal hard gewerkt. Ik ben tevreden met het resultaat."

  • Niklas Dorsch: "Ik heb nog niet veel kopbaldoelpunten gemaakt. Deze ochtend speelde ik met mijn Oekraïense ploegmaten nog een potje voetbaltennis. Daar moet je veel ballen met je hoofd spelen. Ik kopte de bal toen vaak buiten en ik zei nog tegen hen: "Jongens, met mijn hoofd speel ik echt als shit". Maar kijk dan scoor ik vandaag net met een kopbal. Moet ik meer zeggen. Deze zege is een stap in de goeie richting."