Ga naar de inhoud

meest recent

Waanzinnige valpartijen en chaos alom: de 1e Tourrit zorgt meteen voor deining

 za 29 augustus 2020 17:35
Lopez
Lopez kan een botsing met een verkeersbord niet meer vermijden.

Door de regen was de eerste rit in de Ronde van Frankrijk meteen uiterst bewogen. Met Pavel Sivakov deelde een schaduwfavoriet al onmiddellijk in de klappen (tot 2 keer toe), Miguel Angel Lopez maakte een spectaculaire schuiver.

Wie op een rustige aanloop van de Tour had gehoopt, kwam bedrogen uit. De regen had immers andere plannen en zorgde voor een spekglad wegdek. In combinatie met gevaarlijke afdalingen werd het een gevaarlijke bedoening.

 

De meest spectaculaire crash zagen we bij Miguel Angel Lopez, die met zijn Astana-ploeg even het pact dat Tony Martin het peloton had opgelegd dacht te doorbreken. Hij werd meteen afgestraft: de Colombiaan verloor de controle over zijn fiets en slipte meterslang om stil te komen tegen een verkeersbord.

 

Lopez kwam er al bij al nog goed vanaf, iets wat Pavel Sivakov niet kan zeggen. De Rus van Ineos kwam tot twee keer ten val, waar hij twee bebloede ellebogen aan overhield. Meteen een streep door de rekening voor Ineos, waar Sivakov een van de schaduwfavorieten was.

Miguel Angel Lopez heeft zijn fiets niet meer onder controle en schuift van de weg

Pavel Sivakov in malaise

Sivakov komt een tweede keer ten val

Tony Martin legt het peloton aan de ketting

Nog een valpartij in de laatste 3 kilometer