Cercle Brugge op een wolk: "Profiteren van groepsgevoel van vorig jaar"

  Cercle Brugge begon de competitie vorig jaar met 3 op 30, nu telt het 6 op 9 na een fraaie zege in Mechelen.

  Terwijl veel topclubs hun start hebben gemist, is Cercle Brugge aan de andere kant van de rekening een van de revelaties van het seizoensbegin. "Maar we moeten niet naïef zijn door te denken dat we geen problemen zullen hebben dit seizoen."

  Met een fraaie omhaal werd Thibo Somers afgelopen weekend de matchwinnaar voor Cercle Brugge. Een emotioneel moment voor de jongeling, die in maart nog afscheid moest nemen van zijn grootvader (Gilbert Somers, ex-speler van Club Brugge).

   

  "Ik had een speciale band met hem. Hij gaf mij altijd tips, heeft zoveel voor mij gedaan. Niet enkel voor het voetbal, maar ook als mens."

   

  Het doelpunt van Somers zou in de eindafrekening wel eens van goudwaarde kunnen zijn voor Cercle. "Het groepsgevoel is een paar jaar afwezig geweest bij Cercle, maar doordat we vorig jaar samen door het oog van de naald zijn gekropen, heerst er nu een familiegevoel. Dat trekken we door naar dit seizoen."

   

  Die opmerkelijke remonte vorig seizoen werd door velen ook aan coach Bernd Storck toegeschreven. Ook zijn vervanger  Paul Clement lijkt de juiste snaar te raken. "Hij is vergelijkbaar met Storck", zegt Somers. "Ook heel gepassioneerd door het voetbal, vraagt altijd het maximale van zijn spelers."

  Paul Clement: "Geen limiet op wat we kunnen bereiken"

  Paul Clement doorzwom al heel wat watertjes, was onder meer assistent van Zidane bij Real Madrid en Ancelotti bij Bayern. "Ik heb hier al veel geleerd over het Belgische voetbal en de Belgische cultuur. Ik amuseer mij."

   

  "Ik hou van de spirit die in de ploeg zit. Het zijn harde werkers. Dat zal ook nodig zijn, want er komen nog zware uitdagingen. Het zou naïef zijn om te denken dat we geen problemen zullen hebben dit seizoen, zeker met deze jonge en onervaren ploeg. Maar we moeten geen limiet zetten op wat we kunnen bereiken."

   

  Voorzitter Vincent Goemaere is tevreden dat de vervanger van Storck een schot in de roos is. "Het klikt met de groep en met ons. Het is een goeie match met het DNA van Cercle. Paul is een heel aimabele man, een vaderfiguur, die toch ook duidelijk maakt wat hij wil."

   

  Had Goemaere deze start dan verwacht? "Verwacht niet, gehoopt wel. Ik ben een gelovig man en ik geloofde dat we mooie dingen konden doen met deze groep."

  Over stadion: "Gelijkwaardige behandeling als Club Brugge"

  Afgelopen vrijdag ontvouwde Club Brugge zijn plannen voor het nieuwe stadion. Maar wat met Cercle Brugge, vroegen velen zich toen af? "De burgemeester heeft ons zijn woord gegeven dat we op een gelijkwaardige manier behandeld zullen worden als Club. Hopelijk is er snel duidelijkheid."

   

  "Het is goed dat we uitzicht hebben op een eigen familiaal stadion, bijvoorbeeld aan de Blankenbergse Steenweg. Dat zou plaats moeten bieden aan zo'n 12.000 tot 15.000 toeschouwers, zodat we nog de mogelijkheid hebben om te groeien."